Sneeuwavontuur

8-daagse avontuurlijke afsluiting van de winter

Aan het einde van het winterseizoen gaan we op zoek naar een bijzondere bestemming voor de afsluitende reis in de sneeuw. Elk jaar weer een nieuwe bestemming. Daar waar de sneeuw het beste is en wij een prachtige trektocht op sneeuwschoenen kunnen maken. We zullen vrijwel niemand tegenkomen en nemen alles wat we nodig hebben mee in de rugzak. Een sneeuwavontuur in een onbekend gebied.

Over het verblijf

We willen zoveel mogelijk in berghutten slapen. Soms zijn er al mensen in de hut die voor ons koken. Als zij er nog niet zijn, zullen we zelf onze eten meenemen en het klaarmaken op een houtkachel. Aan het begin en einde van de reis slapen we in een klein berghotel. Tijdens de trektocht slapen we samen op een ‘lager’.

Over de maaltijden

De reis is op basis van halfpension. Als we zelf ons eten klaarmaken nemen we gevriesdroogde maaltijden mee. Licht en ontzettend voedzaam. Je zorgt zelf voor aanvullende snacks.

Programma

De bestemming is een verrassing. Enkele weken van tevoren brengen we je op de hoogte waar we de beste mogelijkheden hebben ontdekt. Samen met de reisgenoten maken we een reisplan naar de bestemming en krijg je van ons de details van de reis toegestuurd.

Houdt rekening met 6 tot 8 uur lopen per dag en circa 1200 meter stijgen en dalen. We bouwen de dagen zoveel mogelijk op om je te laten acclimatiseren en maximaal te genieten van deze bijzondere week.

Je reist in principe op zaterdag heen en terug. Een enkele keer hebben we de reis met een dag verlengd en keerden op zondag terug naar Nederland. Als we zien dat we een nog mooiere route kunnen lopen als we een dag langer in de bergen zijn, nemen we contact met je op.