Matthieu Veldhuis

Matthieu Veldhuis

mattieu-veldhuis-bergwandelen-250x300bMatthieu is een bevlogen International Mountain Leader. Het gaat hem om de bergen intens te ervaren, met alles wat daarbij komt kijken. Intens betekent optimaal genieten en niet per definitie zware tochten lopen. In de natuur de elementen ervaren is de essentie. ‘Dat delen met anderen is zo bijzonder!’ Hij is afgestudeerd als scenarioschrijver aan de Filmacademie in Amsterdam. Humor en een groot voorstellingsvermogen zijn onlosmakelijk met hem verbonden. De kern van een reis is dat iedereen zich gezien voelt als individu en tegelijk onderdeel is van de groep, om samen een intense ervaring te delen. Matthieu heeft een post HBO tot Trainer&Coach gevolgd en is eigenaar van NatuurGeweldig.nl

Kort interview met Matthieu

Wat betekent het wandelen in de bergen voor jou?

Los komen van het reguliere leven en opgezogen worden door alles wat de bergen zijn.

Wat is je favoriete plek in de bergen en waarom?

Ontelbaar en niet te kiezen. Vooruit een top 3: de Karakoram in Noord Pakistan, het zuidelijke Bergell in Italië en de combinatie van kust en bergen. Bv Noord Noorwegen, Schotse westkust en de kust van Alaska. Maar ook Corsica en Mallorca. Teveel kortom.

matthieu-veldhuis-internal-mountain-leader-bergwandelen

Wat geeft jou een grote glimlach tijdens je reis?

Als ik met een groep in de wildernis ben en iedereen het beste uit zichzelf naar boven laat komen zodat we als groep boven de som der delen uit stijgen. En dat in een stille, uitdagende en mooie omgeving. Uiteraard.

Welke reis of reizen raad je aan van Bergwandelen en waarom?

Sneeuwwandel reizen. Veel mensen hebben hier een onvolledig beeld van. Maak eens mee wat het is om een spoor te trekken door maagdelijke sneeuw! Verder alles wat met wildkamperen te maken heeft. Van Canada, Italië tot Zwitserland. En ook hier voor geldt: probeer dit eens uit en ga het avontuur aan!


Maak kennis met alle gidsen van Bergwandelen.com >>