Wildkampeerweekend in het Maderandertal

Een laagdrempelige verrassingstocht voor wie eens midden en alleen in de bergen wil zijn. Vier dagen offline in het hooggebergte geeft je het gevoel dat je er weken uit bent geweest.

Met een slaperig hoofd word je met een kopje thee rustig wakker. Je zit voor je tentje, terwijl je niets anders ziet dan bergen. Je hebt het idee alleen op de wereld te zijn. Je bent met maximaal 5 andere reizigers en de tocht is zo ontworpen dat je binnen je grenzen blijft en tegelijkertijd een uniek avontuur beleeft. Alles is tot in detail voorbereid en je wordt veilig begeleid langs mooie, stille en soms spannende plekjes.

Voor wie

Deze wildkampeer weekenden maakt buitenleven in de bergen toegankelijk voor iedereen met een gemiddelde conditie.

  • Bergwandelervaring is niet vereist
  • De tocht wordt passend gemaakt naar de wensen en mogelijkheden van de groep
  • Je beschikt over een conditie waarmee je zonder rugzak tenminste vier uur kan wandelen in geaccidenteerd terrein

Programma

dinsdag | Reisdag

We verzamelen in centraal Zwitserland, Spring-Inn in Flums. Daar is tijd voor kennismaking en gaan we de gezamenlijke spullen, waaronder eten en tenten, verdelen.

woensdag | We stijgen boven de boomgrens

Als we vroeg in de middag aankomen in Bristen, nemen de lift naar Egg. Door bossen en boven de sprookjesachtige Golzeren see lopen we langzaam stijgend het dal in. Eenmaal boven de boomgrens zijn we in een andere wereld. Op 2000 meter vinden we een beschut en panoramische kampeer plek.

We stijgen 600 meter in 2,5 uur

donderdag | Een dag vol mooie uitzichten

Ons kamp is op het zuiden gericht. De zon zal ons daarom vroeg bereiken. We verdelen de benodigdheden voor een dagtocht over een paar rugzakken. De wandeling gaat in een boog naar Widderegg. We volgen een pad dat uitzicht biedt op de huisberg: de Bristen (3072 m). Aan de andere kant torent de Gross Windgallen boven ons uit. Deze markante kalksteen kolos domineert het dal. Het pad is gemakkelijk, maar vraagt wel om concentratie. We gaan via dezelfde weg terug. Op de terugweg kunnen we pauzeren in de Windgallen hutte.

We stijgen en dalen 250 meter in 3 uur

vrijdag | Afdalen richting het dal

We pakken onze spullen op en lopen dieper het dal in. De gletsjers rondom de Todi (3614 m) komen in beeld. Na dit horizontale pad, gaan we omlaag. Zigzaggend lopen we langzaam weer het bos in. Daarbij steken we geregeld spectaculair aangelegde voetgangers bruggen over. We lopen naar het Maderaner Hotel. Hier kunnen we pauzeren en iets nuttigen. Niet ver daar achter zoeken we een beschutte plek waar we ons kamp zullen maken.

We stijgen 100 meter en dalen 850 meter in 3,5 uur

zaterdag | Reisdag met herinneringen

Na alweer de laatste nacht, lopen we naar de lift waar onze auto’s staan. We volgen een eenvoudig pad langs de Charstellenbach.

We dalen 150 meter in 1,5 uur

Informatie heen- en terugreis

Met de auto
We stimuleren carpoolen, vraag ons naar de mogelijkheden als je hier meer over wilt weten.

Met openbaar vervoer
Je kunt met de trein naar Flums. In overleg kunnen we je daar ophalen en ook weer afzetten als je terug naar huis gaat.