Comfort

In welk type verblijf zijn de reizen van Bergwandelen.com?

Om een goed beeld te krijgen van het niveau van onze reizen hebben we per reis een schaling toegepast op de onderwerpen: wandelniveau (fysiek), comfort (verblijf), ervaring (met het wandelen in de bergen) en rugzak (gewicht).Tent, onbemande hut of bivak 

Less is more! Hoe lager het comfort hoe groter de beleving. Je tentje, de hut of bivak ligt ver weg van de beschaving. Water halen we uit de natuur en in de winter gebruiken we de sneeuw om te smelten en daarmee ons eten en drinken te bereiden. Eten en kookgerei nemen we zelf mee. Het sanitair is op een plek buiten die we bij aankomst met elkaar aanwijzen.Vergeet je donsjas niet in te pakken, want vanaf hier zit je op de beste plek voor een indrukwekkende zonsondergang, zonsopgang of een eindeloze sterrenhemel. Hier ben je niet alleen IN de natuur, je hebt de natuur ook nodig voor de dagelijkse levensbehoeften. Een unieke en hele pure beleving.


Onbemande hut met iets meer comfort

Ook hier: Less is more! De hutten hebben vaak een fantastisch verhaal. Je kunt erover lezen in de boeken die er staan. Er is een goed bereikbare natuurlijke waterbron en heel soms zelfs een kraantje in de hut. We koken op de houtkachel die gelijk de hut aangenaam en sfeervol verwarmd. Het eten hebben we zelf meegenomen, maar de kookgerei vinden we in de hut. Een fris ruikende toilet is tegenwoordig meer regel dan uitzondering. Vergeet je donsjas niet in te pakken, want je zit op de beste plek voor een indrukwekkende zonsondergang, zonsopgang of een eindeloze sterrenhemel.


Comfortabele berghut op bijzondere plek

Deze berghut kun je overal tegenkomen. Van 800 meter tot 2500 meter. Wat ze gemeen hebben is dat ze bevoorraad kunnen worden door een helicopter, terreinwagen of soms zelfs nog te voet! En daar geniet jij van tijdens je verblijf. Elke avond wordt een voedzaam bergmenu voor ons geserveerd. Koffie, thee, frisdrank, bier, wijn en snacks zijn er te koop voor een lekkere versnapering en je steunt daarmee ook nog de huttenwaard. Ontbijten doen we hier ook. Lunchpakketten kun je bestellen bij de huttenwaard. De hutten zijn een aangenaam verblijf met groot berggevoel.  Er zijn goede bedden op meerpersoons kamers.


Berghut met verrassende extra’s

Op deze plek is het goed vertoeven. Je slaapt op een 2-persoonskamer, de sanitaire voorzieningen zijn goed tot zeer goed en je wordt verrast door een uniek diner, luxe kamers of een kleine wellness.


Luxe locatie in de bergen

Goede bedden, fantastisch eten bereid met locale ingrediënten, deze plek ga je niet snel vergeten!


Kijk ook eens op

Voor de mooiste reis adviseren we je om onderstaande pagina’s met aandacht door te nemen.