Rugzak

Welke rugzak heb ik nodig voor mijn reis van Bergwandelen.com?

Om een goed beeld te krijgen van het niveau van onze reizen hebben we per reis een schaling toegepast op de onderwerpen: wandelniveau (fysiek), comfort (verblijf), ervaring (met het wandelen in de bergen) en rugzak (gewicht).Heuptasje of kleine rugzak 

In de heuptas of kleine rugzak neem je mee wat je nodig hebt om twee tot drie uur te wandelen. Denk aan een flesje water en een kleine snack om te eten, maximaal 1 kg bij elkaar aan gewicht. We hebben geen reizen in deze categorie, maar het is handig met onze Reisinspiratiedag.


Lichte dagrugzak

Je gaat op pad met een dagrugzak van 15-20 liter die je goed zit. Daarin zit wat te eten, drinken, een warme trui en een waterdicht jack. De rugzak weegt 2 tot 4 kg. Als je loopt heb je eigenlijk niet in de gaten dat je de rugzak draagt, maar heb je wel alles mee en je handen vrij om actief te wandelen.


Goed gevulde dagrugzak

Je gaat op pad met een dagrugzak van zo’n 30 liter die je goed zit en op zowel op de borst als heupen vast kunt maken. In de rugzak zit alles wat je nodig hebt voor een mooie dag in de bergen. Iets voedzaams om te eten, minimaal 1,5 liter vocht, een wind- en waterdicht jack, een warme fleece, een kleine EHBO en zo nog wat items. De rugzak weegt 4 tot 6 kg.

Kijk op onze winterse– of zomersepaklijsten om te kijken of je alles hebt.


Rugzak waarin alles zit dat we een week nodig hebben

Je gaat op pad met een trekking rugzak van zo’n 40 – 50 liter die je goed zit en je zowel op de borst als heupen vast kunt maken. Wat we meenemen en hoe zwaar de rugzak is verschilt per reis. De trekkingrugzak met de trektochten naar bemande hutten waar voor het eten wordt gezorgd is het lichtste variant in deze categorie. Ga uit van zo’n 7 – 8 kg. Voor de trektochten met een verblijf in onbemande hutten of bivaks is je rugzak iets zwaarder. Diner en ontbijt nemen we in de vorm van kwalitatief hoogwaardige droogvoermaaltijden mee. Ga uit van zo’n 2kg extra op de eerste (vaak kortere) loopdag. We verdelen dit elke dag opnieuw en daarna wordt dit extra gewicht steeds lichter. Met het wildkamperen gaan er nog meer mee in je rugzak zoals een tent, slaapmat, slaapzak en ook het kookgerei voor de hele groep nemen we met elkaar mee de bergen in. We zorgen voor de fijnste en lichtste materialen van dit moment. Je rugzak zal maximaal 15 kg wegen.

Bekijk ook onze paklijsten: winterse trektochten, zomerse trektochten, wildkamperen.


Zware trekkingrugzak

Je bent gewend om meerdaags met een rugzak van 18 kg te lopen waarin alles zit dat je nodig hebt om zonder beschaving in de buurt.


Kijk ook eens naar

Voor de mooiste reis adviseren we je om onderstaande pagina’s met aandacht door te nemen.