Rugzak

Welke rugzak heb ik nodig voor mijn reis van Bergwandelen.com?

Om een goed beeld te krijgen van het niveau van onze reizen hebben we per reis een schaling toegepast op de onderwerpen: wandelniveau (fysiek), comfort (verblijf), ervaring (met het wandelen in de bergen) en rugzak (gewicht).Dagwandelingen rugzak 

Je gaat op pad met een dagrugzak van zo’n 30 liter die goed zit en je zowel op de borst als heupen vast kunt maken. In de rugzak zit alles wat je nodig hebt voor een mooie dag in de bergen. Iets voedzaams om te eten, minimaal 1,5 liter vocht, een wind- en waterdicht jack, een warme fleece, een kleine EHBO en zo nog wat items. De rugzak weegt 5 tot 7 kg.

Bekijk ook onze paklijsten voor zomerse- of winterse dagtochten om te kijken of je alles hebt.


Bemande huttentrektocht rugzak

Je gaat op pad met een trekking rugzak van zo’n 40 liter die goed zit en je zowel op de borst als heupen vast kunt maken. Bij trektochten langs bemande hutten wordt het eten door de hutten verzorgd (diner, ontbijt en picknick voor onderweg). Dus naast de spullen uit de dagwandelingen rugzak hoeven we alleen spullen voor de overnachting en wat extra kleding mee te nemen. Denk dan aan kleding voor ‘s avonds, lakenzak, toiletspullen en extra ondergoed en sokken. Ga uit van zo’n 7 – 8 kg.

Bekijk ook onze paklijsten voor zomerse-of winterse trektochten om te kijken of je alles hebt.


Onbemande huttentrektocht rugzak

Je gaat op pad met een trekking rugzak van zo’n 40 – 50 liter die goed zit en je zowel op de borst als heupen vast kunt maken. Bij trektochten langs onbemande hutten en/of bivakhutten zorgen we zelf voor het eten. Dus naast de spullen voor de bemande huttentrektocht nemen we ook kwalitatief hoogwaardige droogvoermaaltijden mee voor ontbijt, lunch en diner. Ga uit van zo’n 2 kg extra op de eerste (vaak kortere) loopdag. We verdelen dit elke dag opnieuw en daarna wordt dit extra gewicht steeds lichter.

Bekijk ook onze paklijsten voor zomerse-of winterse trektochten om te kijken of je alles hebt.


Wildkampeer rugzak

Je gaat op pad met een trekking rugzak van zo’n 50 – 60 liter die goed zit en je zowel op de borst als heupen vast kunt maken. Met het wildkamperen zijn we zelfvoorzienend. Vergeleken met een trektocht langs onbemande hutten gaat er dus nog meer mee in je rugzak. Een tent, slaapmat, slaapzak en ook het kookgerei voor de hele groep nemen we met elkaar mee de bergen in. We zorgen voor de fijnste en lichtste materialen van dit moment. Je rugzak zal maximaal 15 kg wegen.

Bekijk ook onze paklijst voor wildkamperen om te kijken of je alles hebt.


Zware trekkingrugzak

Je bent gewend om meerdaags met een rugzak van 18 kg te lopen waarin alles zit dat je nodig hebt om zonder beschaving in de buurt.


Kijk ook eens naar

Voor de mooiste reis adviseren we je om onderstaande pagina’s met aandacht door te nemen.