Wandelniveau

Welke conditie heb ik nodig om mee op reis te kunnen met Bergwandelen.com?

Om een goed beeld te krijgen van het niveau van onze reizen hebben we per reis een schaling toegepast op de onderwerpen: wandelniveau (fysiek), comfort (verblijf), ervaring (met het wandelen in de bergen) en rugzak (gewicht).Wandelingen van 2 – 4 uur per dag te wandelen met hoogteverschillen tot 400 meter over goed begaanbare paden.

Je bent gezond en beweegt met enige regelmaat zonder het direct sporten te willen noemen. Je geniet van veel buiten zijn op een actieve en ontspannen manier.

Deze reizen vind je op dit moment niet in ons reisprogramma, maar om de schaling van de andere sterren helder te maken benoemen we deze wel.


Wandelingen van 4- 6 uur per dag met hoogteverschillen tot 800 meter over bergpaden

Een actieve levensstijl vind je fijn en belangrijk. Een paar keer per week besteed je hier bewust aandacht aan. Bijvoorbeeld in de vorm van wandelen of fietsen. Misschien beoefen je daarnaast ook een sport die goed bij je past en je veel plezier aan beleefd. Je bent fit en samen met anderen loop je misschien niet voorop, maar prima mee kunt komen terwijl je een gesprek voert. Af en toe je grens verleggen op een comfortabele manier en onder begeleiding spreekt je wel aan. We lopen over een mix van goed begaanbare paden en bergpaden met wortels, rotsen en soms losse stenen.

Ben je nu ongeveer op het niveau van 1 ster en wil je graag met een 2-sterrenreis mee dan kun je je conditie 2 maanden voor de reis flink verbeteren door 3x per week een half uur te gaan wandelen of fietsen. Neem contact met ons op, we denken graag mee met een voorbereiding die bij jou en de reis die je op het oog hebt past!


Wandelingen van 6 – 8 uur per dag met hoogteverschillen tot 1000 meter over bergpaden met wortels, rotsen en soms losse stenen.

Jij bent fit! Je leeft bewust met aandacht voor beweging, gezond eten en voldoende slaap. Het lukt misschien niet altijd, maar je vindt het belangrijk genoeg om deze levensstijl zoveel mogelijk te verweven in je dagelijkse leven.

Je beweegt minimaal drie momenten per week in de vorm van wandelen, fietsen, hardlopen, zwemmen of een andere duursport. Als je samen met anderen beweegt merk je dat het je weinig moeite kost om mee te komen. En tegelijkertijd een praatje maken gaat ook prima.

Ben je nu ongeveer op het niveau van 2 sterren en wil je graag met een 3-sterrenreis mee dan kun je je conditie 2 maanden voor de reis flink verbeteren door 3x per week: een uur te wandelen, een half uur te gaan hardlopen óf een uur te fietsen. Neem contact met ons op, we denken graag mee met een voorbereiding die bij jou en je de reis die je op het oog hebt past!


Wandelingen van 6 – 9 uur per dag met hoogteverschillen vanaf 1000 meter over moeilijk begaanbare en/of steile paden vooral boven de boomgrens.

Je houdt van avontuur en een fysieke uitdaging. Het is geen probleem als de tocht een uur (of twee) langer duurt dan gepland. Waarschijnlijk krijg je er een mooie extra top of col op je netvlies voor terug en daarvoor ben jij graag langer onderweg. In de hut help je graag een handje mee als dat nodig is.

Sport en bewegen speelt een prominente rol in je leven en zo ben je eigenlijk het hele jaar fit. Met name duursporten zoals lange afstands wandelingen, hardlopen, fietsen of zwemmen passen goed bij jou.

Ben je nu ongeveer op het niveau van 3 sterren en wil je graag mee met een 4-sterrenreis? Dan kun je je conditie in 2 maanden flink verbeteren door 3x per week een uur te gaan hardlopen of 1,5 uur te fietsen. Neem contact met ons op, we denken graag mee met een voorbereiding die bij jou en je de reis die je op het oog hebt past!


Wandelingen van minimaal 8 uur met hoogteverschillen meer dan 1500 meter over technisch en alpine terrein.

 


Kijk ook eens op