Ervaring

Welke ervaring is nodig om mee te kunnen met onze bergwandelreizen?

Om een goed beeld te krijgen van het niveau van onze reizen hebben we per reis een schaling toegepast op de onderwerpen: wandelniveau (fysiek), comfort (verblijf), ervaring (met het wandelen in de bergen) en rugzak (gewicht).Je hebt het wandelen net ontdekt!  

Het wandelen in de bergen lonkt. Elke keer als je een foto of film ziet van mooie bergpaden en indrukwekkende uitzichten denk je ‘dat wil ik ook!’ Het zaadje voor het bergwandelen is gelegd, maar je hebt nog niet veel wandelervaring. Niet in Nederland, laat staat in de bergen. Je wil dolgraag weten wat ervoor nodig is om met een reis van Bergwandelen.com mee te kunnen. We nodigen je van harte uit op een Reisinspiratiedag om samen te brainstormen welke reis bij je past en wat ervoor nodig is. Stuur ons even een bericht om te vragen wanneer de eerstvolgende dag is waar we elkaar kunnen ontmoeten. Bellen kan natuurlijk ook altijd!


Wel bekend met wandelen, maar nog niet in de bergen

Je wandelt een paar keer per maand in de bossen of door de duinen van Nederland. Met een dagrugzak. Uren lang en als het aan jou ligt het liefste de hele dag! Twintig kilometer wandelen op een dag is geen probleem voor jou. Dit lukt misschien niet altijd, maar je geniet van het wandelen, het oneffen terrein met de hoogteverschillen die je in Nederland kunt vinden, met de mooie vergezichten als beloning. België en Duitsland ben je misschien ook al wel eens geweest voor een paar mooie tochten. Je bent gewend om op B/C bergschoenen te lopen.


Ervaring met wandelen in de bergen is een pré

Je wandelt al jaren, in Nederland, tijdens de lunch op je werk en in je vakantie zoek je graag nieuwe plekken te voet op. Hoog of laag. Je voelt je comfortabel met het wandelen in nieuw terrein en verschillende ondergronden. Je bent tredzeker op de wandelpaden in de bossen, op wortelpaden en stenen of rotsen die vast liggen. Ook het weer deert je niet. Je kleed je goed aan en je trekt er ook op de slecht-weer-dagen lekker op uit. België, Duitsland of het middengebergte in de Alpenlanden van Europa heb je al wel wat wandelervaring.


Jij hebt veel ervaring met het wandelen in de bergen

Als we jou spreken doen we veel inspiratie op over de mooie bergplekken waar je bent geweest. Verschillende Alpenlanden of misschien heb je wel één favoriet waar je veel ervaring hebt opgedaan. Toppen, cols, meren, je herinneringen zijn eindeloos. In de zon, regen of onverwachte sneeuw. Je kunt ook vast vertellen over een tocht waarin jij of jullie even de weg kwijt waren, hoe dat zo kwam en wat je daarvan hebt geleerd. Als je je niet comfortabel voelt, kun je dit aangeven en met een tip of stukje coaching van de gids met wie je op pad bent lukt het dan toch. Met een trotse glimlach aan het einde van de dag! De bergen buiten Europa trekken je ook of je bent er zelfs al geweest. Jij voelt je een ervaren bergwandelaar met dank aan alle belevenissen die je vroeger, maar ook nog recentelijk – de afgelopen 3 jaar – hebt gedaan. Meerdaags afstanden van van 15-20km in geaccidenteerd terrein wandelen is geen probleem voor jou.


Expedities en grensverleggend!

In deze reizen heeft iedereen alle kennis en ervaring in de bergen en met het wandelen nodig. Er wordt op fysiek, technisch, conditioneel, sociaal en mentaal vlak veel van je gevraagd zodat we het met elkaar goed hebben in de bergen.


Kijk ook eens op

Voor de mooiste reis adviseren we je om onderstaande pagina’s met aandacht door te nemen.