Ruta de Pedra en Sec, het andere Mallorca

Ontdek het stille bergland van de Serra de Tramuntana

Het noordwesten van Mallorca is een onverwacht stukje natuurschoon. Door het grillige kalksteengebergte en de ruige kustlijn kent dit deel van het eiland geen massatoerisme. De Serra Tramuntana is een prachtig kustgebergte met spectaculaire uitzichten, schilderachtige plaatsjes, uitgestrekte sinaasappel- en olijfboomgaarden, en kleine baaitjes met kiezelstranden.

Het gebied ligt niet ver van de hoofdstad Palma, maar toch komen hier alleen liefhebbers van de Mallorcaanse natuur en cultuur.  Tal van gemarkeerde wandelpaden doorkruisen het kustgebied en de Serra de Tramuntana en maken het aantrekkelijk voor wandelaars. Gecombineerd met het heerlijke wandelweer in het voorjaar wordt dat een week lang genieten!

Waar

Mallorca, dat is toch een druk vakantie eiland? Ja en nee, in de bergen op het eiland kun je uren en uren wandelen zonder ander mensen tegen te komen. De Ruta de Pedra en Sec (de route van de droge stenen) loopt door het het stille bergland van de Serra de Tramuntana. Onderweg genieten we van de prachtige bossen en de vergezichten over de Middellandse Zee! We verblijven onderweg in bemande hutten en af en toe een hotel.

Voor wie

Deze huttentrektocht is geschikt voor iedereen die fit is en van wandelen houdt. Bergwandelervaring is niet noodzakelijk, maar je beschikt over voldoende conditie om 6 uur in de bergen te wandelen. Doordat we in hutten slapen en eten blijft het gewicht van de rugzak beperkt tot 6 à 7 kg. Bekijk de paklijst, zodat je weet wat je nodig hebt.

Programma

We zijn druk bezig met het reserveren van de hutten om zo de definitieve etappes te bepalen. Het plan is om 6 dagen te wandelen, te beginnen met een dagwandeling en daarna een trektocht van 5 dagen.

Heen- en terugreis

Het voordeel van Mallorca is dat het ook een populair vakantie eiland is en dus zijn er volop keuzemogelijkheden qua vluchten vanuit Nederland, België en de Duitse grensstreek.