Esther Leenen | Verslag Sneeuwavontuur 2019 als voorbereiding voor de Mongol Derby

Esther Leenen | Verslag Sneeuwavontuur 2019 als voorbereiding voor de Mongol Derby

19 april 2019 Uit Door Jantien

In voorbereiding op de Mongol Derby is Esther Leenen afgelopen winter meegegaan met het Sneeuwavontuur!

De Mongol Derby is een jaarlijkse paardenrace van 1000 kilometer over de steppe van Mongolië, gereden door ongeveer 40 internationale ruiters. Met maximaal 5 kilo bagage moeten de ruiters in maximaal 10 dagen de route zien af te leggen, waarbij ze geheel op zichzelf zijn aangewezen. De wedstrijd is in 2010 opgenomen als ‘langste paardenrace ter wereld’ en is gebaseerd op Chinggis Khan’s legendarische post-systeem waarbij ruiters elke 40 kilometer van paard wisselen en overnachten bij lokale herders of slapen onder de sterren.

De editie van ons Sneeuwavontuur werd de avontuurlijke instelling van elke reiziger flink op de proef gesteld. Esther was erbij en schreef er een heerlijke en eerlijke blog over op haar website:

‘In oktober vorig jaar nam ik contact op met Allard van Lingen van bergwandelen.com of hij mij kon helpen met de voorbereiding op de Mongol Derby. Met name het gedeelte ‘navigatie’. Al doende kreeg ik de uitnodiging om mee te gaan op een van zijn reizen om mijzelf ‘out of my comfortzone’ te halen. Natuurlijk kon ik daar geen ‘nee’ op tegen zeggen en 30 maart zat ik in de auto op weg naar Zwitserland.’

Lees verder op haar website mongolderby2019.nl >>

Volg Esther ook op haar Facebook pagina.