Hoe kan jij de gidsen in Oeganda helpen?

23 september 2021 Uit Door Allard van Lingen

Zoals je misschien nog weet zijn wij sinds 2019 betrokken bij de opleiding van Oegandese wandelgidsen. Het zogenoemde: Impact Cluster Adventure Tourism Uganda. In samenwerking met Jan Bakker, het ministerie voor Buitenlandse Zaken en lokale partners hebben we een programma ontwikkeld waarin lokale mensen tot wandelgids worden opgeleid.

Wat gaan we doen?
Door Corona is de opleiding 1,5 jaar uitgesteld maar aanstaande oktober gaan wij met twee opleiders naar Oeganda om daar op Mt. Elgon en Mt. Moroto twee opleidingstrajecten te verzorgen. Doel is natuurlijk zoveel mogelijk kennis over te dragen en met veel plezier een professionele attitude mee te geven aan de mensen in Oeganda. In de toekomst zullen we unieke trekkings in Oeganda organiseren waarop jij mee kunt, onder leiding van de lokale gidsen.
Hoe kun jij de gidsen in Oeganda helpen?
Heb jij misschien een paar oude wandelschoenen, een fleece, hikebroek, baselayer of Gore-tex jas die voor jou overbodig is geworden, maar nog erg goed te gebruiken is? Wij willen het graag voor je meenemen en daar aan ‘ons’ team geven.

Je kunt je gift tot 18 oktober aanstaande opsturen naar het volgende adres met een mooie boodschap erbij.

Bergwandelen.com
T.a.v. Adverure Tourism Uganda
Postbus 118
6580 AC Malden