Team Bergwandelen.com

Bergwandelen.com staat voor liefde voor de bergen. Wij organiseren kleinschalige wandelreizen, door toegewijde vakmensen waarbij de focus ligt op beleving en persoonlijk contact. Met respect voor mens en natuur.  Maak kennis met het team van Bergwandelen.com!

 

Allard van Lingen. Allard deelt met enthousiasme zijn liefde voor de bergen. Hij wil je laten genieten van een unieke ervaring: de ontdekking van het onverwachte. Zijn passie voor het bewegen in een berglandschap zal je inspireren. Ben je nieuwsgierig aangelegd? Dan ben je bij Allard aan het goede adres. Een bijzondere ervaring van inspanning en ontspanning tegelijk. Allard is International Mountainleader en Wildernes First Responder. Met 18 jaar ervaring in de sneeuw, meerdere opleidingen over winterse omstandigheden zijn de winterreizen zijn specialisme.


bergwandelen-gidsen-ben-smeets-zomerBen Smeets. Afrika, Alpen, Japan, alpien, woestijn, jungle of de sneeuw, Ben voelt zich er thuis. Bij dieren of mensen, de dynamiek in hun samenlevingen hebben zijn aandacht en hij deelt zijn kennis graag. Opgeleid als bioloog is hij geïnteresseerd in gedrag van wat leeft maar net zozeer verwonderd over de plek waar hij is. Opleider in alpiene en winterse vaardigheden van het eerste uur en met talloze weken gidservaring stond hij vele malen op de Kilimanjaro, Mt Kenya en andere toppen tijdens alle seizoenen. Maatwerkreizen zijn pareltjes voor hem: schaven en schuren tot de allermooiste reis er is met garantie op levenslange herinneringen. Naast het gidswerk denkt Ben hardop mee in het risicomanagement van onze reizen. Als Ben niet op reis is, faciliteert hij teams naar ‘veiliger gedrag’. Met als doel een veilige reis naar huis, altijd. Hij is Wilderniss First Responder met veel ervaring in de Outdoors.


john-van-giels-bergwandelen

John van Giels. John heeft ruim 30 jaar ervaring als alpinist, bergwandelaar en off-piste skiër. Hij is International Mountain Leader en opleider voor de Nederlandse Opleiding tot IML. Hij is werkzaam als berg- en poolexpeditieleider en combineert dit als opleider/adviseur bij organisaties met focus op ‘leiderschaps- en teamontwikkeling’. De (berg)natuur is daarbij een grote inspiratiebron en leermeester. Hij is een bevlogen ‘winterman’ en neemt je graag mee in de wonderlijke wereld van de ‘sneeuwvlok’. John studeerde biologie en geologie en is blijven leren. Hij blijft ontdekken en zich verwonderen. Liefst met anderen. John is een gewaardeerde vraagbaak over alles wat met reizen te maken heeft.


mattieu-veldhuis-bergwandelenMatthieu Veldhuis. Matthieu is een bevlogen gids. Het gaat hem om de bergen intens te ervaren, met alles wat daarbij komt kijken. Intens betekent optimaal genieten en niet per definitie zware tochten lopen. In de natuur de elementen ervaren is de essentie. ‘Dat delen met anderen is zo bijzonder!’ Hij is afgestudeerd als scenarioschrijver aan de Filmacademie in Amsterdam. Humor en een groot voorstellingsvermogen zijn onlosmakelijk met hem verbonden. De kern van een reis is dat iedereen zich gezien voelt als individu en tegelijk onderdeel is van de groep, om samen een intense ervaring te delen. Matthieu heeft een post HBO tot Trainer&Coach gevolgd en is eigenaar van NatuurGeweldig.nl. Matthieu heeft inmiddels de opleiding tot International Mountain Leader zo goed als afgerond, alleen het allerlaatste examen (het winterexamen) kan vanwege de Corona situatie pas plaats vinden in de winter 2021/2022.

Interview Matthieu >>


Bep Maltha. Bep heeft ruim 30 jaar ervaring in de bergen, niet alleen met bergwandelen maar ook met alpiene beklimmingen, sportklimmen, toerskiën en ijsklimmen. Zij kent elke uithoek van de Alpen en heeft ook daarbuiten op hoge toppen gestaan. Bep is bioloog en heeft inmiddels de opleiding tot International Mountain Leader zo goed als afgerond, alleen het allerlaatste examen (het winterexamen) kan vanwege de Corona situatie pas plaats vinden in de winter 2021/2022. Zij vertelt het verhaal achter wat je ziet en laat je onverwachte details en de samenhang ontdekken. Genieten van de bergwereld, het liefst op afgelegen paadjes waar de gemiddelde wandelaar niet komt, in combinatie met die altijd weer verrassende natuur staan centraal in haar reizen. Daarnaast organiseert Bep basiscursussen bergwandelen en sneeuwschoenlopen in de Alpen. Kijk ook eens op BepMaltha.nl.

Interview Bep >>


eddy-nuijten-bergwandelen.com_-250x300Eddy van Nijnatten. Eddy werd al op jonge leeftijd met het bergvirus geïnfecteerd. Hij heeft na zijn afstuderen dan ook eerst een aantal jaar als reisbegeleider van wandelvakanties gewerkt alvorens aan de slag te gaan in een ‘normale’ baan als consultant. Omdat er echter niets leuker is dan samen met een groep gelijkgezinden door de bergen te trekken begeleid hij elk jaar nog steeds een paar wandelreizen. Je kunt Eddy overal vinden waar bergen zijn, maar met name IJsland heeft zijn hart gestolen. Eddy heeft inmiddels de opleiding tot International Mountain Leader zo goed als afgerond, alleen het allerlaatste examen (het winterexamen) kan vanwege de Corona situatie pas plaats vinden in de winter 2021/2022.

Interview met Eddy >>


taco-spriensma bergwandelen.comTaco Spriensma. Het was in 1991 dat Taco zijn eerste klimmeters maakte in het prachtige Nationaal Park des Ecrins. Sindsdien is hij besmet geraakt met het bergvirus. Naast zelfstandig wereldwijd zoveel mogelijk op pad zijn is Taco actief geweest bij de NKBV als Alpien Instructeur, en heeft voor zijn werk meerdere reizen begeleid naar onder andere de Kilimanjaro, Mt Elbrus en de Toubkal in Marokko. Om zijn hart te volgen heeft Taco in 2006 het roer omgegooid en zijn werk als Accountmanager Privat Banking omgeruild voor een bestaan waarbij ‘het hebben van tijd’ en de bergen centraal staat. Na 8 jaar te hebben rondgezworven door de Alpen heeft hij nu zijn thuisbasis gevonden in de Franse Zuid-Alpen. In de zomer maanden beheert hij daar een camping op de zonovergoten flanken aan de rand van zijn huisgebied.

Interview met Taco >>


jan bakker bergwandelen | Bergwandelen.comJan Bakker. Jan werkt sinds 2005 als leider van trektochten die hem op prachtige plekken in de wereld heeft gebracht waaronder de fjorden van Oost-Groenland, de Atacamawoestijn in Chili en de Karakoram in Pakistan. Hij heeft een voorliefde voor afgelegen berggebieden waar weinig mensen komen of zelfs vanaf weten. Met name de Pamirs in Tadzjikistan en Afghanistan zijn voor hem als een magneet die hem iedere keer weer terug laat keren. Hij deelt zijn passie voor deze bergen als co-auteur van de Cicerone-gids Trekking in Tajikistan. Met zijn vrouw en twee zoontjes leeft Jan een semi-nomadisch bestaan en woont momenteel in Oeganda waar hij werkt aan een project om bergwandeltoerisme te ontwikkelen in samenwerking met Bergwandelen.com.

Interview met Jan >>


Frank-Rempe bergwandelen.comFrank Rempe. Frank Rempe is wereldwijd actief in outdoor- en bergsport. Zijn motto is ‘in alles is een avontuur te ontdekken’. Hij neemt graag zijn gezin met 3 kinderen mee op spannende klimtochtjes en overnachtingen in een tentje in de sneeuw:-) Wandelaars die met hem op pad zijn geweest noemen zijn rust, het vertrouwen wat hij uitstraalt en zijn passie voor de bergen.  Zijn voetsporen liet hij onder andere achter in Alaska, Nepal, Kirgizië, Australië, Nieuw Zeeland, Marokko, Kenia en Tanzania.
Frank is (personal) coach, International Mountain Leader en opleider voor de Nederlandse Opleiding tot IML.


Maaike Braat. In 1998 ondernam Maaike haar eerste expeditie; de Huascarán Sur (6768m) in de Peruaanse Andes. Sindsdien is het hooggebergte een van haar favoriete plekken. Al bijna twintig jaar werkt zij als gedreven trektocht- en expeditieleider in hoog Alpiene en liefst onontgonnen gebieden. Experimentele trektochten en expedities zijn haar liefde en specialiteit. Zij is echter evenzeer geboeid door de desolate uitgestrektheid van pampa en woestijn. Maaike is tevens Alpien Instructeur en Toerski Instructeur bij de NKBV, IML in opleiding en gecertificeerd Wilderness First Aid met de aantekening High Mountain. In haar leven buiten de bergen is zij organisatie adviseur (van origine Natuurkundige) en coach en begeleidt zij verander trajecten. Maaike heeft inmiddels de opleiding tot International Mountain Leader zo goed als afgerond, alleen het allerlaatste examen (het winterexamen) kan vanwege de Corona situatie pas plaats vinden in de winter 2021/2022.

Interview Maaike >>


Astrid Snijder | Bergwandelen.comAstrid Snijder. Astrid ondersteunt Bergwandelen.com met de culinaire verzorging van een aantal standplaats reizen.


Jantiene van Lingen. Jantiene ondersteunt Bergwandelen.com met de marketing, promotie en communicatie. Op haar basecamp in de Franse Alpen én Groesbeekse bossen creëert zij de verbinding tussen onze passie en jouw wens. Tot in de puntjes regelen is haar motto en tijdens de reis ‘intens genieten’. Met een grote glimlach stapt zij naar buiten voor haar eigen ‘avontuurtjes’ en een intense beleving van de seizoenen in de bergen. Naast ‘t werk voor Bergwandelen.com organiseert ze trailrunreizen vanuit Bergtrails.


gidsen-bergwandelenDe Meeloper. Soms is er iemand die ‘meeloopt’. Een aspirant International Mountainleader die bijdraagt aan de unieke beleving in de bergen en ondertussen leert; iemand die jij in gedachten op je schouder mee laat gaan; of een 2e gids omdat we zelf graag investeren in het delen van kennis en kunde.