Bergwandelen.com

Wij nemen je graag mee de bergen in! Altijd in kleine groepen met aandacht voor het persoonlijke contact en met professionele gidsen. Maak kennis met het team van Bergwandelen.com!

Allard van Lingen. Allard deelt met enthousiasme zijn liefde voor de bergen. Hij wil je laten genieten van een unieke ervaring: de ontdekking van het onverwachte. Zijn passie voor het bewegen in een berglandschap zal je inspireren. Ben je nieuwsgierig aangelegd? Dan ben je bij Allard aan het goede adres. Een bijzondere ervaring van inspanning en ontspanning tegelijk. Allard is International Mountainleader en Wildernes First Responder. Met 18 jaar ervaring in de sneeuw, meerdere opleidingen over winterse omstandigheden zijn de winterreizen zijn specialisme.


bergwandelen-gidsen-ben-smeets-zomerBen Smeets. Afrika, Alpen, Japan, alpien, woestijn, jungle of de sneeuw, Ben voelt zich er thuis. Bij dieren of mensen, de dynamiek in hun samenlevingen hebben zijn aandacht en hij deelt zijn kennis graag. Opgeleid als bioloog is hij geïnteresseerd in gedrag van wat leeft maar net zozeer verwonderd over de plek waar hij is. Opleider in alpiene en winterse vaardigheden van het eerste uur en met talloze weken gidservaring stond hij vele malen op de Kilimanjaro, Mt Kenya en andere toppen tijdens alle seizoenen. Maatwerkreizen zijn pareltjes voor hem: schaven en schuren tot de allermooiste reis er is met garantie op levenslange herinneringen. Naast het gidswerk denkt Ben hardop mee in het risicomanagement van onze reizen. Als Ben niet op reis is, faciliteert hij teams naar ‘veiliger gedrag’. Met als doel een veilige reis naar huis, altijd. Hij is Wilderniss First Responder met veel ervaring in de Outdoors.


john-van-giels-bergwandelen

John van Giels. John heeft ruim 30 jaar ervaring als alpinist, bergwandelaar en off-piste skiër. Hij is International Mountain Leader en opleider voor de Nederlandse Opleiding tot IML. Hij is werkzaam als berg- en poolexpeditieleider en combineert dit als opleider/adviseur bij organisaties met focus op ‘leiderschaps- en teamontwikkeling’. De (berg)natuur is daarbij een grote inspiratiebron en leermeester. Hij is een bevlogen ‘winterman’ en neemt je graag mee in de wonderlijke wereld van de ‘sneeuwvlok’. John studeerde biologie en geologie en is blijven leren. Hij blijft ontdekken en zich verwonderen. Liefst met anderen. John is een gewaardeerde vraagbaak over alles wat met reizen te maken heeft.


mattieu-veldhuis-bergwandelenMatthieu Veldhuis. Matthieu is een bevlogen gids en in opleiding tot International Mountainleader. Het gaat hem om de bergen intens te ervaren, met alles wat daarbij komt kijken. Intens betekent optimaal genieten en niet per definitie zware tochten lopen. In de natuur de elementen ervaren is de essentie. ‘Dat delen met anderen is zo bijzonder!’ Hij is afgestuurd als scenarioschrijver aan de Filmacademie in Amsterdam. Humor en een groot voorstellingsvermogen zijn onlosmakelijk met hem verbonden. De kern van een reis is dat iedereen zich gezien voelt als individu en tegelijk onderdeel is van de groep, om samen een intense ervaring te delen. Matthieu heeft een post HBO tot Trainer&Coach gevolgd en werkt ook als gids voor NatuurGeweldig.nl


Bep Maltha. Bep heeft 30 jaar passie en ervaring in de bergen en een hoofd vol kennis over alle facetten van de bergwereld en de bergsport. Zij kent elke uithoek van de Alpen en heeft ook daarbuiten op hoge toppen gestaan. Bep is bioloog en in opleiding tot International  Mountain Leader. Zij vertelt het verhaal achter wat je ziet en laat je onverwachte details en de samenhang ontdekken. Genieten van de bergwereld, jou laten delen in al het moois wat daar te zien, ruiken, horen, voelen en proeven is, staan centraal in haar reizen. Daarnaast organiseert Bep basiscursussen bergwandelen en sneeuwschoenlopen in de Alpen, en ontwikkelt zij vanuit haar opleiding tot mental coach samen met een ICF gecertificeerde coach een energiemanagement coachingstraject (individueel en corporate) waarin bergwandelen geïntegreerd is. Kijk ook eens op BepMaltha.nl.


Eddy van Nijnatten. Eddy werd al op jonge leeftijd met het bergvirus geïnfecteerd. Hij heeft na zijn afstuderen dan ook eerst een aantal jaar als reisbegeleider van wandelvakanties gewerkt alvorens aan de slag te gaan in een ‘normale’ baan als consultant. Omdat er echter niets leuker is dan samen met een groep gelijkgezinden door de bergen te trekken begeleid hij elk jaar nog steeds een paar wandelreizen. Je kunt Eddy overal vinden waar bergen zijn, maar met name IJsland heeft zijn hart gestolen. Eddy is in 2017 gestart met de opleiding tot International Mountain Leader.


Frank-Rempe bergwandelen.comFrank Rempe. Frank Rempe is wereldwijd actief in outdoor- en bergsport. Zijn motto is ‘in alles is een avontuur te ontdekken’. Hij neemt graag zijn gezin met 3 kinderen mee op spannende klimtochtjes en overnachtingen in een tentje in de sneeuw:-) Wandelaars die met hem op pad zijn geweest noemen zijn rust, het vertrouwen wat hij uitstraalt en zijn passie voor de bergen.  Zijn voetsporen liet hij onder andere achter in Alaska, Nepal, Kirgizië, Australië, Nieuw Zeeland, Marokko, Kenia en Tanzania.
Frank is (personal) coach, International Mountain Leader en opleider voor de Nederlandse Opleiding tot IML.


Astrid Snijder | Bergwandelen.comAstrid Snijder. Astrid ondersteunt Bergwandelen.com met de culinaire verzorging op een aantal standplaats reizen. Creatief en ‘met oog voor details’ valt haar op waar wij aan voorbijgaan. En als je dan ‘s avonds thuiskomt kan het zomaar zijn dat er een paar ijsberen van sneeuw de weg naar de hut versperren! Puur en zuiver werkt Astrid voor Bergwandelen.com en verrast iedere keer weer met haar creaties. Neem een inkijkje in haar andere talenten bij snijderwerk.nl


Jantiene Hannessen. Jantiene ondersteunt Bergwandelen.com met de marketing, promotie en communicatie. Op haar basecamp in de Franse Alpen én Groesbeeke bossen creëert zij de verbinding tussen onze passie en jouw wens. Tot in de puntjes regelen is haar motto en tijdens de reis ‘intens genieten’. Met een grote glimlach stapt zij naar buiten voor haar eigen ‘avontuurtjes’ en een intense beleving van de seizoenen in de bergen. Naast ‘t werk voor Bergwandelen.com organiseert ze reizen voor (duur)sporters bij AltijdSporten.nl.


jan bakker bergwandelen | Bergwandelen.comJan Bakker. Jan is geboren onder zeeniveau maar toen hij op zijn 15e zijn eerste berg zag, was ie direct verkocht. Hij is van vele markten thuis als er maar ‘buiten’ en ‘avontuur’ in zit. Hij was buitensportinstructeur, heeft ‘Respect the Mountains’ geleidt en verkocht wollen mutsen in Schotland. Maar hij heeft ook het eerste Bergfilmfestival in Tunesië georganiseerd en is expeditieleider bij eerst-beklimmingen in de bergen van Tajikistan, de Afghaanse Wakhan Corridor en Iraaks Kurdistan. Jan schrijft artikelen voor Sidetrack, Trek&Ramp, Mountain Magazine en Adventure Travel Magazine. In november 2018 verscheen de Cicerone-trekkinggids Tajikistan van Jan’s hand. Jan woont samen met zijn vrouw en twee zonen in Beiroet en ontdekt de Libanese bergen klimmend, te voet en op de fiets.


gidsen-bergwandelenDe Meeloper. Soms is er iemand die ‘meeloopt’. Een aspirant International Mountainleader die bijdraagt aan de unieke beleving in de bergen en ondertussen leert; iemand die jij in gedachten op je schouder mee laat gaan; of een 2e gids omdat we zelf graag investeren in het delen van kennis en kunde.

Print Friendly, PDF & Email