Haute Route van Chamonix naar Zermatt

In 2 weken van Frankrijk naar Zwitserland. Van de Mont Blanc naar de Matterhorn.

Van de wereldbekende Mont Blanc naar de majestueuze Matterhorn, deze huttentrektocht variant van de Haute Route heeft het allemaal! Je passeert 10 van de 12 hoogste toppen in de Alpen, 11 bergpassen, talrijke gletsjers, (stuw)meren, lieflijke bergdorpjes, bloemrijke almen en schitterende alpiene dalen. Deze wandeltocht brengt je van het ene hoogtepunt naar het andere.

Waar

Deze tocht loopt door het hart van de Franse en Zwitserse Alpen: 2 cultureel verschillende regio’s met elk hun eigen taal en architectuur. De weidse uitzichten en de machtige bergen rondom laten langdurige indrukken achter, elke dag in het hart van de Alpen is genieten!

Voor wie

Deze huttentrektocht is geschikt voor iedereen met bergwandelervaring en tredzeker is. Je beschikt ook over een goede conditie zodat 6-8 uur in de bergen wandelen geen probleem voor je is. We slapen en eten in hutten daardoor is het gewicht van je rugzak zo’n 6 à 7 kg. Bekijk de paklijst om te bekijken of je nog iets nodig hebt.

Verblijf

We verblijven in sfeervolle en authentieke hutten boven de boomgrens en af en toe slapen we in een hotel in het dal. Hier worden we elke dag verwend met een goed ontbijt en diner door de huttenwaard en zijn team.

Programma

  • We starten in Chamonix en eindigen in Zermatt
  • Onderweg doen we een paar dorpen aan, waarvan Arolla de bekendste is
  • Er zijn 13 wandeldagen
  • Er is 1 rustdag halverwege onze reis
  • Gemiddeld lopen we dagelijks circa 6,5 uur, 1.100 hoogtemeters en 17-18km

Heen- en terugreis vanuit Nederland

Met openbaar vervoer

Zowel Chamonix als Zermatt zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanuit Martigny zijn zowel Chamonix als Zermatt goed te bereiken met het openbaar vervoer of een taxi.

Met de auto

Met eigen vervoer kun je het beste naar Martigny in Zwitserland rijden, dat ligt op de route naar zowel Chamonix als Zermatt en is vanuit Nederland eenvoudig aan te rijden.