Allard van Lingen | International Mountain Leader

Allard van Lingen | International Mountain Leader

Allard deelt met enthousiasme zijn liefde voor de bergen. Hij wil je laten genieten van een unieke ervaring: de ontdekking van het onverwachte. Zijn passie voor het bewegen in een berglandschap zal je inspireren. Ben je nieuwsgierig aangelegd? Dan ben je bij Allard aan het goede adres. Een bijzondere ervaring van inspanning en ontspanning tegelijk. Allard is International Mountainleader. Met 25 jaar ervaring in de sneeuw, meerdere opleidingen over winterse omstandigheden zijn de winterreizen zijn specialisme.

Kort interview met Allard

Wat betekent het wandelen in de bergen voor jou?

Wandelen is voor mij vrijheid. De dynamiek, de ruimte en het ‘verre’, zijn er altijd. Een verlangen stappen te zetten in de bergen is verbonden aan mijn wens te delen en verbonden te zijn met de mensen waarmee ik ben. Dat kan met wandelen heel erg goed 🙂 De vertraging van het lopen levert ‘Oh!’ en ‘Ah!’ op omdat we meer tijd hebben om rond te kijken; er zijn prachtige gesprekken mogelijk terwijl we ons verplaatsen door een indrukwekkend landschap. En na de reis ben ik weer een grote glimlach, een paar herinneringen en ‘bergvrienden’ rijker. Wat een voorrecht om dit zo veel te mogen doen!

Wat is je favoriete plek in de bergen en waarom?

Een plek waar ik geniet, waar ik ‘klein’ ben en waar ik mij verbonden weet met de mensen met wie ik ben. Vaak is dat in de winter omdat er ‘buiten de paden veel meer ruimte’ is. Sneeuw dempt alle ruis, letterlijk en figuurlijk. Er is heel veel ruimte! Dat is op veel plekken in de bergen mogelijk, en die zoek ik graag.
Misschien was het Noorderlicht zien op een camping dichtbij de Mt Robson wel het meest speciaal … of toch die tocht eind december bij volle maan op sneeuwschoenen … Ik weet het niet. Wat ik wel steeds meer weet is dat mijn waardering, het grote genieten en het respecteren van onze aarde heel dichtbij is.

Wat geeft jou een grote glimlach tijdens je reis?

Ik geniet enorm van de kracht van de bergen: in een week tijd ontspannen de bergen je lijf, je geest en is je vitaliteit weer enorm gestegen! Met humor, uitzichten, een goed gesprek en ‘moeie poten’ is het voor mij altijd geslaagd. Soms, tijdens een tocht die ik al vaak gedaan heb, zijn het juist de kleine puzzelstukjes waarmee ik de reis tot mijn eigen tevredenheid kan afronden. Dan zijn vooral het ‘grote genieten’ met elkaar en het gevoel van veiligheid het allerbelangrijkste.

Welke reis of reizen raad je aan van Bergwandelen en waarom?

Tsja, ik hou van sneeuw, dus alle reizen waar wit in voorkomt!?
Afgelopen jaren heb ik een aantal maatwerkreizen voor families en vrienden geleid en die zijn echt tof. Soms kiezen we een bekend gebied uit onze reisbestemmingen maar soms gaan we ook gewoon op avontuur. En daar ben ik wel van 🙂 Dus, alle ‘Avonturen’, alleen of met je vrienden, raad ik van harte aan! En iets unieks? Zeilen & Sneeuwwandelen! Top 5! De andere reizen in mijn top? Op een van onze Reisinspiratiedagen deel ik ze 🙂

Graag tot in de bergen!

canada-indian-summer-bergwandelen-nootka-trail-2