Hike & Trail Weekend Zevenheuvelen

Een actief weekend rondom de Zevenheuvelenhike

Een weekend dat helemaal in het teken staat van hiken in de bos- en heuvelrijke omgeving van Nijmegen. Op zondag liggen de paden in de bossen rondom Nijmegen voor je klaar om mee te doen met de Zevenheuvelenhike. Je kunt meedoen met afstanden van 7 km tot maar liefst 28 km met zo’n 650 hoogtemeters.

Voor wie

Je bent een buitenmens en hebt zin in een actief en goed verzorgd weekend in eigen land. Je kijkt uit naar een georganiseerde hike in eigen land en wil dit samen met anderen beleven. Je kunt met elk wandelniveau meedoen. Dit weekend is ook een mooie gelegenheid om ons beter te leren kennen voor als je eens met ons naar de bergen wilt.

Waar

In het Rijk van Nijmegen ervaar je de rijkdom van een levendige historie, omgeven door glooiende natuur. Dit is dé achtertuin van Bergwandelaars Allard en Jantiene als ze niet op reis in de bergen zijn. We kennen de mooiste paden en gaan die natuurlijk aan jou laten zien!

Begeleiding & groep

Dit weekend is onder leiding van een ervaren International Mountain Leader. Het weekend gaat door vanaf 10 hikers.

Zevenheuvelenhike

De Zevenheuvelenhike is een stevige wandeltocht van 7, 14, 21 of 28 km door de heuvelachtige bossen rondom Nijmegen op zondag. Het parcours is hetzelfde als dat van de Zevenheuvelentrail die een dag eerder plaatsvindt. De Zevenheuvelenhike kenmerkt zich door het zware en uitdagende parcours. Als je aan de finish in Museumpark Orientalis komt, ben je blij en trots dat de je de tocht hebt volbracht.

Wil je samen met je partner een actief weekend weg en houdt de één van hardlopen en de ander van hiken? Vanuit Bergtrails.com organiseren we gelijktijdig het Trail & Hike Weekend Zevenheuvelen.

Het verblijf en eten

Je verblijft op de mini-camping met goed sanitair van accommodatie De Poort midden in de bossen van Groesbeek. Het ontbijt en diner wordt door het enthousiaste team van De Poort voor ons verzorgd. Je wordt wakker met het geluid van fluitende vogeltjes en vanaf de camping kunnen we gelijk de trails op! Dit is een alcoholvrij weekend en de Poort heeft een geweldige selectie alcohol vrije bieren en wijnen voor je klaarstaan.

Tegen een meerprijs kun je ook in een pipowagen slapen. Ook verhuren we 1, 2 en 3 persoons tenten en slaapzakken. De tent staat dan voor je klaar als je aankomt.

Programma

vrijdag | Voorbereiding Zevenheuvelenhike

Rond 16 uur start ons weekend met een relaxte trail. We lopen direct vanaf onze camping zo de bossen in voor een mooie wandeling zodat je gelijk in de vakantiestemming kunt komen.

Om 18:30 uur trappen het weekend écht af met een voedzaam en smakelijk diner.

We hiken zo’n 5-8 kilometer met 150 hoogtemeters

zaterdag | Verrassende hike door verschillende natuurgebieden

Vandaag starten we de dag met een rek & strek moment onder leiding van onze beweegcoach. Na het ontbijt gaan we genieten van veel buitenzijn! We laten je de Mookerheide & Sint Jansberg zien. Onderweg kun je onze IML-er alle vragen stellen over flora, fauna, looptechniek, het weer, navigatie of welke vraag je maar te binnenschiet! We lopen door een afwisselend bos- & heide gebied, met mooie vergezichten en verschillende ondergronden. Onderweg nemen we de tijd voor een riante lunchpauze op een mooie plek, zodat je met een ontspannen gevoel weer terugkomt op de camping.

15 – 20 km hiken 

zondag | Zevenheuvelenhike

We beginnen de dag met een ontspannen rek & strek sessie en na het ontbijt maken we ons klaar voor de Zevenheuvelenhike. Je kunt kiezen uit routes van 7, 14, 21 en 28 kilometer. Je bedwingt hetzelfde zware terrein als tijdens de Zevenheuvelentrail, dus vermoeide benen aan de finish zijn gegarandeerd!

De hikes voeren je door de mooie bossen rond Nijmegen. Je krijgt de volgende hoogtemeters op je pad: 7 kilometer – 227 hoogtemeters, 14 kilometer – 388 hoogtemeters, 21 kilometer – 574 hoogtemeters en 28 kilometers – 650 hoogtemeters.

Bekijk de parcoursen voor de  7 km, 14 km, 21 km, 28 km

Aan het einde van de middag nemen we afscheid van elkaar en start het nagenieten van een weekend vol nieuwe herinneringen.

Heen & terugreis

De Poort is goed te bereiken met openbaar vervoer, de fiets en een auto.

Na inschrijving voegen we je toe aan de whatsapp groep van deze reis en kun je een oproepje plaatsen om samen te carpoolen.