Hoe gaan wij om met Corona?

Laatste update: 22 januari 2022 

IN HET KORT

Wij doen er alles aan om veilig en verantwoord te blijven reizen.

Flexibel
Wij verplaatsen je reis naar een andere bestemming als we door Corona niet naar de geboekte locatie kunnen.

Kleine reisgroepen
Je gaat met maximaal 12 personen en een gids de bergen in.

Reisgeld 100% terug
Kan je reis door Corona tóch niet doorgaan? Binnen 1 week heb je je geld terug. Wij werken niet met vouchers.

Corona en onze reizen

De Corona situatie in Nederland en op onze bestemmingen verandert continu. Wij bewegen daarin steeds mee om zo veel mogelijk reizen op een verantwoorde manier door te kunnen laten gaan. Dit kan variëren van een kleine aanpassing tot een andere bestemming. Bij grote veranderingen overleggen we uiteraard met jou en kun je altijd je reis alsnog annuleren.

Jouw reisgeld

Je kunt je reis gerust bij ons boeken, want als deze niet door kan gaan door Corona krijg je van ons 100% je reisgeld terug.

Als je mee op reis gaat gaan we er vanuit dat …

 • Je de CoronaCheck app hebt geïnstalleerd hebt op je mobiel
 • Je alle vragen in dit formulier met NEE kunt beantwoorden
 • Minimaal één van onderstaande situaties op jou van toepassing is:
  – ik ben 3x gevaccineerd, waarvan de laatste vaccinatie minimaal 2 weken – voor vertrek van je reis;
  – ik ben 2x gevaccineerd, waarvan de laatste vaccinatie minder dan 9 maanden – voor EINDE van je reis;
  – ik ben tussen 9 maanden voor het einde van de reis en 2 weken voor vertrek van de reis gevaccineerd en ik heb een
 • Corona infectie doorgemaakt;
  – ik heb een Negatieve PCR-test met reisverklaring die uiterlijk 72 uur vòòr vertrek van je reis om 16u is afgegeven
  – ik heb een Negatieve Antigeen-test met reisverklaring die uiterlijk 24 uur vòòr vertrek van je reis om 16u is afgegeven
  EN je voldoet aan de regels om het land binnen te mogen. De meest actuele informatie daarover vind je hier >>
 • Je het volgende bij je hebt tijdens de reis:
  – voor elke reisdag een schoon mondmasker;
  – twee zelftesten;
  – desinfecterende handgel;
  – slaapzak; (alleen voor trektochtenreizen)
  – kussensloop (alleen voor trektochtreizen)
  – slippers;
  – evt. spelletjes.
  Bekijk ook de paklijst >>

Maatwerkreizen

Wil je één van onze reizen met je eigen ‘bubbel’ beleven of heb je zelf een mooi idee? Laat het ons weten, dan nemen we snel contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

In de hut (trektochtreizen)

 • De hutten hebben hun bezetting verkleind, hierdoor is het rustiger in de hut en zijn de slaapruimtes rianter zodat daar zeer goed tot goed afstand gehouden kan worden.
 • In openbare ruimtes kan een mondkapje verplicht zijn. Als dat niet zo is, kun je doen waar jij je het prettigste bij voelt.
 • De ruimtes worden elke dag gelucht, extra schoongemaakt, gedesinfecteerd etc.
 • De hutten zien ons als één groep, dus we eten wel met elkaar aan 1 tafel. Dit is in principe het enige moment op de dag waarin we minder dan 1,5 meter bij elkaar zijn. Op alle andere momenten van de dag kun je in principe afstand bewaren.
 • Zet nooit je rugzak of kleding op een tafel, stoel, bank, maar ALTIJD op de grond.
 • Wissel onderling geen bord, mok, bestek uit.
 • Gebruik handgel voordat je in de hut gaat.
 • We waarderen je flexibiliteit om respectvol om te gaan met de Coronaregels van elke hut.

In de praktijk zijn we vooral heel veel buiten en zal je in de beleving van je reis weinig merken van Corona en de geldende regels. Als jij specifieke wensen hebt horen we het graag dan kunnen we daar als groep zoveel mogelijk rekening mee houden.

Wijs op reis

 • Voorkom tot aan de start van je reis contacten met mensen die klachten vertonen die mogelijk op Corona duiden of die daar zelf contact mee hebben.
 • Volg de gedragsregels van de overheid op van zowel Nederland, de landen waar je doorheen reist en het land van bestemming voor, tijdens en na de reis.
 • Laat je testen als je Corona gerelateerde klachten hebt, ook als deze mild zijn. We vragen je verantwoordelijkheid voor jezelf en de gezondheid van anderen meer dan anders hierin serieus te nemen.
 • Het kan zijn dat een negatieve uitslag van een Coronatest verplicht is voor bepaalde landen. In samenwerking met de VvKR (Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties) heeft Spoedtest.nl een aanbieding speciaal voor reizigers die een PCR-test nodig hebben. Via deze pagina kan de PCR-Economy test geboekt worden voor slechts €49,- in plaats van €89,-! Tijdens het boeken van de test zal de prijs vanzelf verspringen van €89,- naar €49,-. Heb jij je laten testen? Dan ontvang je de uitslag de volgende dag.
 • Als er tijdens de reis verandering komt in het reisadvies, ben je er zelf verantwoordelijk voor om thuis te komen. Let erop dat reisverzekeraars repatriëring niet altijd dekken. We raden daarom aan om met eigen vervoer te komen.
 • Controleer op de dag van vertrek de carpoolregels van dat moment en de landen waar je doorheen gaat.
 • We laten de reis doorgaan zolang er geen quarantaine verplicht is bij terugkomst in Nederland. Wees je ervan bewust dat dit tijdens de reis kan veranderen en dit je eigen verantwoordelijkheid is.
 • Check je verzekeringen (reis, bergsport, annulering, ziektekosten) omtrent Corona-dekking. De ontwikkelingen ten gunste van jou als reiziger staan niet stil.
 • Boek je een accommodatie vooraf of na de reis of reis je met openbaar vervoer? Kies dan waar mogelijk een annuleerbare variant, ook al is deze wat duurder.

Houd er rekening mee dat de regels op elk moment kunnen veranderen. Ook kunnen deze per land net (iets) anders zijn dan hierboven beschreven. We houden je op de hoogte van de specifieke regels die van toepassing zijn op jouw reis. 

Kijk op www.nederlandwereldwijd.nl/landen voor de laatste informatie.