Jeroen Daams | International Mountain Leader

Jeroen Daams - International Mountain Leader Bergwandelen.comSamen, buiten in de bergen met enthousiasme, passie, beleving en verbinding!

Jeroen is een all-round bergmens en houdt van hiken, klimmen, telemarken en kamperen met een brede interesse voor de bergwereld en zijn medemens. Hij heeft jeugdkampen georganiseerd en gewerkt als buitensport instructeur. Zijn ‘bergen werk’ van nu combineert hij met een functie als project engineer. Jeroen is een International Mountain Leader met aanvullende licenties voor Wilderness First Aid en als NKBV kliminstructeur.

Als jonge scout maakte ik ooit een bivaktochtje in de Nederlandse polder. Gegrepen door het onbekende en het moois van moeder natuur was het zaadje gepland. Het groeide uit tot vele wandel-, klim- en sneeuwavonturen. Ik ontdekte wat de bergen mij en mijn tochtgenoten kan brengen. Een onverwachts avontuur, een geweldig uitzicht, fijne gesprekken, inzichten of samen grenzen verleggen. Niks moet, veel kan en alles is bespreekbaar! Er gewoon echt ‘zijn’ met hart en ziel is vaak al genoeg voor een grootse beleving of het nu gaat om een zomerse dagtocht of sneeuwkamperen…. !”

Kort interview met Jeroen

Wat betekent het wandelen in de bergen voor jou?

‘The mountains are calling, and I must go…..’ (John Muir), wie kent de quote niet? Het dekt de lading en is voor mij thuis komen in een wereld zonder overdaad, drukte en ruis. Een klein onderdeel mogen zijn in een grootse ruige omgeving laat mij iets heel puurs en authentieks voelen tot in elke vezel. Terug naar de basis; geen ‘doe-modus’ maar een ‘zijn-modus’ om op te laden, de connectie hebben en te beseffen wat er toe doet.

Jeroen Daams - International Mountain Leader Bergwandelen.com

Wat is je favoriete plek in de bergen en waarom?

Ik heb niet direct een favoriete plek, het is net als de seizoenen. Ze gaan hand in hand en hebben allemaal hun mooie plekken met avonturen en dat maakt ze uniek. Één ding hebben ze wel gemeen, hoe leger en desolater hoe beter…… :-).

Jeroen Daams - International Mountain Leader Bergwandelen.com

Wat geeft jou een grote glimlach tijdens je reis?

Hahahaha….., een dag niet gelachen is een dag niet geleefd toch? Ik hou van positiviteit, humor en wordt blij wanneer ik zie dat tochtgenoten puur sang genieten, in een ‘zijn-modus’ vertoeven of zichzelf overtreffen. Samen iets beleven, een nieuwe ervaring, verwondert zijn van iets kleins, een fijn gesprek of een tof uitzicht om vervolgens opgeladen naar huis te gaan.

Jeroen Daams - International Mountain Leader Bergwandelen.com

Welke reis of reizen raad je aan van Bergwandelen en waarom?

Persoonlijk vind ik de kortere trips een mooi concept (een lang weekend of midweek). Kort en krachtig met een hoge dosis ‘berg beleving’. Zo houd je vrije dagen over voor misschien nog wel 1 of 2 extra trips naar de bergen. Mijn advies? Ga vooral bij jezelf na of wat je denkt te willen ook echt zo voelt en wees eerlijk naar jezelf. Twijfel je of weet je het niet? Bel of mail ons! We hebben in onze programma’s (www.bergwandelen.com, www.bergtrails.com of www.nunatak.nl) meer dan genoeg aan variatie. Wat zijn je wensen, wat is je ervaring en wat sluit daar lekker op aan. Vaak kan er meer als dat je in eerste instantie zelf denkt, we helpen je graag verder!

Jeroen Daams - International Mountain Leader Bergwandelen.com


Maak kennis met alle gidsen van Bergwandelen.com ➤