Sander Giesbers | International Mountain Leader

Hi, ik ben Sander en het liefst onderweg in de bergen. Het wordt nog leuker als we als groep helemaal op onszelf zijn aangewezen in afgelegen gebieden. De rust, de indrukwekkende natuur en de elementen maken dat je de drukke sleur met alle verwachtingen en verplichtingen van thuis snel vergeet en snel in het ‘nu’ komt. De perfecte setting om te genieten van het mooie landschap, niets anders dan je eigen voetstappen en ademhaling te horen en om je fysieke en mentale grenzen te verleggen.

Sander in zijn element

Kort interview met Sander

Wat betekend het wandelen in de bergen voor jou?

Het wandelen in de bergen geeft mij een gevoel van vrijheid en zorgt voor mentale ontspanning. Ik laat mijn thuissituatie met alle verplichtingen makkelijker los als ik onderweg ben in de bergen en kan nog meer genieten van de mooie uitzichten en indrukwekkende natuur. De combinatie van fysieke inspanning en mentale ontspanning spreekt mij erg aan en dat gevoel deel ik graag met de reizigers die mee op pad gaan.

Wat is jouw favoriete plek in de bergen en waarom?

Die plekken waar je niemand anders tegenkomt en waar je beseft dat je als mens vrij weinig te vertellen hebt ten opzichte van de ruigheid en grootsheid van de natuur. Als er dan ook nog een mooie poolvos, steenbok, ijsbeer of prachtige zonsopgang of -ondergang in het vizier komt, is dat helemaal genieten.

Wanneer is een reis voor jou compleet?

Ik kan er erg van genieten als ik zie dat reizigers oprecht genieten van de tocht of de uitzichten. Ik vind het nog mooier als er daarbij ook nog reizigers zijn die net even die grens verleggen en erachter komen dat ze meer kunnen dan ze soms van tevoren denken. Als er dan tijdens de reis ook nog veel flauwe grappen voorbij komen en de onderlinge sfeer goed is, maakt dat de reis compleet!

Sander IJsbeer Spitsbergen

Welke reis of reizen raad je aan van Bergwandelen, Nunatak en/of Bergtrails?

Oei, dat is een moeilijke! De rugzaktrekking op IJsland (Hekla en Landmannalaugar) is toch wel een echte aanrader, omdat IJsland uniek blijft om zijn kleurrijk en vulkanisch landschap. Als je gelukt hebt, heb je mooi weer en kun je maximaal genieten van alle kleuren die je tegenkomt en kun je onderweg met je groep in je eigen heetwaterbron en het water koken in één van deze bronnen!

Sander IJsland Hekla en Landmannalaugar