Kerstavontuur op sneeuwschoenen

8-daags kerstavontuur in de sneeuw!

Vier de kerst dit jaar anders dan anders. Wij gaan voor jou op zoek naar een bijzondere bestemming voor sfeervolle kerstdagen in de eerste sneeuw van deze winter. Daar waar de sneeuw het beste is en wij een prachtige trektocht op sneeuwschoenen kunnen maken. We zullen vrijwel niemand tegenkomen en nemen alles wat we nodig hebben mee in de rugzak. Ook voor een uniek kerstdiner dat we met elkaar in een onbemande hut klaar maken.

Voor wie

Je hebt zin in een bijzonder avontuur in de sneeuw. Je houdt van wandelen en het is geen probleem voor je om met een rugzak te lopen waarin we alles meenemen dat nodig is voor die week. Houd rekening met 5 tot 7 uur lopen per dag en circa 800 meter stijgen en dalen. We bouwen de dagen zoveel mogelijk op om je te laten acclimatiseren en maximaal te genieten van deze bijzondere week. In de hut vind jij het leuk om af en toe een handje te helpen om het met elkaar goed naar de zin te hebben.

Het verblijf

We willen zoveel mogelijk in berghutten slapen. Soms zijn er al mensen in de hut die voor ons koken. Als zij er niet zijn, zullen we zelf onze eten meenemen en het klaarmaken op een houtkachel. Aan het begin en einde van de reis slapen we in een klein berghotel.

Over de maaltijden

De reis is op basis van halfpension. Als we zelf ons eten klaarmaken nemen we gevriesdroogde maaltijden mee. Licht en ontzettend voedzaam. Met de kerstdagen zorgen we voor iets speciaals binnen de mogelijkheden die er zijn. Je zorgt zelf voor aanvullende snacks voor onderweg en de lunch.

Programma

De bestemming is een verrassing. Enkele weken tot enkele dagen van tevoren brengen we je op de hoogte waar we de beste mogelijkheden hebben ontdekt. We maken een reisplan naar de bestemming en je krijgt van ons de details van de reis toegestuurd.