Maarten Visser | International Mountain Leader

Maarten is al vanaf jongs af aan in de bergen. Toen hij op 17 jarige leeftijd begon met Alpine cursussen kwam alles in een stoom versnelling. Vanaf toen ging hij iedere zomer naar de bergen om te klimmen, alpine tochten te maken en aansluitend vaak te wandelen met familie en vrienden. Samen met zijn vrouw Eva heeft hij vele lange afstandswandelingen, huttentochten, sneeuwschoentochten en spannende alpine beklimmingen voltooid.
Om van zijn hobby ook zijn werk te maken begon Maarten in 2020 aan de opleiding tot bergwandelgids (IML) en ronde deze in maart 2024 af. Maarten is nu onderdeel van het team van Bergwandelen.com een heeft erg veel zin om samen mooie momenten te beleven in de bergen!

Kort interview met Maarten

Wat betekent het wandelen in de bergen voor jou?

Actief ontspannen en relativeren. De bergen geven mij een gevoel van vrijheid. Vrijheid om afstand te nemen van het “dagelijkse” leven en lekker actief en sportief bezig te zijn. Het mooiste vind ik om dit gevoel ook aan mijn tochtgenoten over te brengen en onbekende plekken te ontdekken.

Maarten Visser - Bergwandelen.com

Wat is je favoriete plek in de bergen en waarom?

Hmm er zijn heel veel mooie bijzondere plekken, maar als ik dan toch moet kiezen: De ruige Zwitserse toppen en de minder bekende dalen in Italië, kortom Noord-Italië met uitzicht op de Alpenhoofdkam is mijn favoriete plek!

Maarten Visser - Bergwandelen.com

Wat geeft jou een grote glimlach tijdens je reis?

Ik vind het genieten als ik mijn passie kan overbrengen op de groep en als de deelnemers kan meenemen naar mooie plekken waar ze zelfstandig niet zouden komen.

Maarten Visser - Bergwandelen.com

Welke reis of reizen raad je aan van Bergwandelen en waarom?

Er zijn veel mooie reizen maar zelf vind ik de reis in Valmalenco, De Italiaanse Alpen op hun best, erg mooi! Ruige bergen met uitzicht op gletsjers en Italiaanse koffie en lekker eten! Naast de zomer zijn ook de winterreizen erg mooi, bijvoorbeeld Vanuit het Binntal op sneeuwschoenen in Zwitserland en Italië.

Binntal