Allard en Climbing4Climate vragen jou aandacht!

11 mei 2022 Uit Door Jantien

‘Example is not the main thing in influencing others. It is the only thing’.
Albert Schweitzer

Allard van Lingen – ‘Eerlijk? Tuurlijk! Maar soms heb ik een ‘nieuwe fase’ nodig om erachter te komen wat de fase daarvoor voor me betekende.

Zo ook nu: Corona hebben we overleefd, onze reizen gaan veelal door en mensen komen met prachtige herinneringen weer terug. Dan hebben wij het geluk aan onze zijde, vind ik. Maar ook het vertrouwen dat wát we doen, klopt. Voor ons. Voor anderen. Voor jou.

Elkaar helpen

Een paar weken geleden kreeg ik een vraag van vriend Roeland. Lekker concreet en ik kon hem verder helpen. Hij gaat namelijk een inspirerend avontuur tegemoet en vroeg of ik mijn ervaringen met mijn fietskar, BOB-yak, wilde delen. Aan het einde van het gesprek lag er het plan dat ik met hem start aan zijn missie van deze zomer: alle 82 bergen van de Alpen hoger dan 4000 meter beklimmen op een zo duurzaam mogelijke manier. Zijn oprechte drive? ‘Doen wat ertoe doet’ en aandacht vragen voor de impact die de klimaatverandering heeft in de bergen. In mijn woorden: laten we ont-dekken en de wereld waarin we leven koesteren. Die is kwetsbaar.

Allard en Climbing4Climate vragen jou aandacht!

Vlammetje

Ik was ontroerd door het gesprek met Roeland: ik werd geraakt door de vriendschap, de gedeelde wens en vorm waarin hij die missie wil voor-leven. Ik herken Jantiene en mijn intense wens te delen, als onderliggende motivatie van een groot avontuur.
Maar terug naar deze tijd waarin inzichten en emoties uit de vorige fase ineens verheldering krijgen. Mooi vind ik dat: een soort verrassende bonus van iets dat al voorbij lijkt te zijn. Fantastisch! Wat ik me realiseer tijdens de trainingen die nodig zijn om veel bergen achter elkaar te beklimmen, is dat er een vlammetje brandt dat aangewakkerd wordt door iets dat me raakt. Dat geeft motivatie, energie, zin om ervoor te gaan. Ik heb dat nodig. Corona doofde een deel van mijn motivatie sluipenderwijs. Dat was! Nu is het perspectief gelukkig weer breder. Wat een rijkdom en hoe enorm dankbaar ben ik daarvoor!

Allard en Climbing4Climate vragen jou aandacht!

Delen, groeien & keuzes maken

Ik ga daarom voorbeelden geven; inzichten beschrijven; sites benoemen; vragen stellen en discussie met elkaar voeren. Zodat we delen, groeien en keuzes maken om de kwetsbaarheid van onze wereld te beschermen. Dankjewel Roeland, het is nu al verrijkend’.

In de aankomende weken ga ik je graag meenemen in de laatste voorbereidingen. Op naar een bewuste stap naar bewust beter.

Meer informatie over Climbing4Climate

Roeland van Oss

Allard van Lingen & Bergwandelen.com