Femke Treep

Femke TreepMet de tijd is gebleken dat Femke’s verschillende avonturen zich om één en hetzelfde centreren: de bergen. Wat ooit begon met als buitensportinstructeur pubers meenemen de bossen in, leidde via heel wat sneeuw, tot het volgen van de Spaanse opleiding tot International Mountain Leader. Vanuit haar thuisbasis in de Spaanse Pyreneeën kan Femke dagelijks met de toerski’s op pad, aan de rots hangen of ergens bovenop een berg bivakkeren.

Maar wat er voor haar echt toe doet, is het kunnen inzetten van deze bergavonturen om ogen te openen. De bergen vormen immers een perfect decor om eens met een verfriste blik naar onszelf en de wereld te kijken.

Kort interview met Femke

wat betekent het wandelen in de bergen voor jou?

Relativeren. In perspectief plaatsen. Wind door het hoofd laten waaien en weer beseffen wat er eigenlijk echt toe doet in het leven.

Femke Treep - Ik reis, ik kijk en ik schrijf. Over wat mij opvalt, wat ik beleef en wat ik denk. Ik woon waar ik werk en soms werk ik nergens.

Wat is je favoriete plek in de bergen en waarom?

Ruige, stille plekken waar we ons alleen kunnen wanen, maar die ons tegelijkertijd laten voelen hoeveel leven er om ons heen is en hoe verbonden we daar mee zijn.

Waar op de wereld dat is, maakt niet zoveel uit. Ik voel me als een vis in het water in de Spaanse Pyreneeën, maar ga ook graag daarbuiten op avontuur. Als het gaat om waanzinnige landschappen en onvergetelijke reizen, dan is de Huayhuash in Peru ongetwijfeld het mooiste berggebied waar ik doorheen ben getrokken. Maar net zo lief trek ik hier de voordeur achter me dicht.

Femke Treep - Ik reis, ik kijk en ik schrijf. Over wat mij opvalt, wat ik beleef en wat ik denk. Ik woon waar ik werk en soms werk ik nergens.

Wanneer is een reis voor jou compleet?

Als ik zie dat iedereen het beste uit zichzelf en elkaar naar boven weet te halen. Als het lukt om behalve een mooie reis, ook nog een veilige ruimte te kunnen faciliteren voor ieders persoonlijke pad, ga ik met bergen energie naar huis.

Femke Treep - Ik reis, ik kijk en ik schrijf. Over wat mij opvalt, wat ik beleef en wat ik denk. Ik woon waar ik werk en soms werk ik nergens.

Welke reis of reizen raad je aan van Berwandelen.com?

Depende, todo depende. Kies dat wat bij jou past. En ga daar soms een stapje buiten. Mogelijkheden daartoe vind je bij Bergwandelen ongetwijfeld, of het nou tijdens een sneeuwwandelreis of een onbemande huttentocht is. Het maakt niet uit waar naartoe of tijdens welke reis, maar zet die stap, en je zult de bergen op een intense, pure, unieke manier gaan beleven.Femke Treep - Ik reis, ik kijk en ik schrijf. Over wat mij opvalt, wat ik beleef en wat ik denk. Ik woon waar ik werk en soms werk ik nergens.