Corien Eggens | Team & reizigersondersteuning

Ik ben als stagiaire terecht gekomen bij een wandelorganisatie en toen gegrepen door het wandelvirus. Na het voltooien van de opleiding Vrijetijdskunde, ben ik aan de slag gegaan als allround medewerkster op kantoor en heb ik mijn eerste trektocht in Nepal in het Langtang gebied gemaakt. Al meer dan 20 jaar zorg ik met aandacht en betrokkenheid dat reizigers prachtige wandelreizen kunnen ondernemen.

Sinds 2015 doe ik dat voor Nunatak en sinds begin 2023 ook voor Bergwandelen en Bergtrails. Ik ondersteun het team daar waar nodig om jou een onbezorgde reis te bezorgen. Zo verzorg ik de algemene administratie, verwerk je boeking en boek de tickets. Ik informeer en adviseer je graag over de verschillende bestemmingen en reizen. Ik heb inmiddels al vele mooie wandeltochten gemaakt in Nepal, India, Marokko, Peru, Georgië, Turkije, Jordanië, Sardinië, Montenegro, Mongolië, Japan, de Faeröer, Griekenland en rugzaktochten in IJsland, Finland en Zweden. Hopelijk kan ik binnenkort een mooie tocht in de Alpen aan het rijtje toevoegen.

Corien Eggens - Bergwandelen.com

Kort interview met Corien

Wat betekend het wandelen in de bergen voor jou?

Wandelen is niet alleen buiten bezig zijn, maar voor mij ook vooral genieten van de rust, ruimte, natuur, flora en fauna. Ik word enorm blij van bijzondere landschappen, overweldigende uitzichten en bijzondere dieren of het nu besneeuwde toppen zijn, de prachtige kleuren van het IJslandse Landmannalaugar, de uitgestrektheid van de woestijn of de papegaaiduikers op Faeröer Eilanden.

Corien Eggens - Bergwandelen.com

Wat is je guilty pleasure tijdens het wandelen?

Eigenlijk zijn dat er twee. Na een dag door de bergen trekken als afsluiting een colaatje, thuis drink ik het nooit, maar bij een trektocht hoort het erbij. Waarschijnlijk een overblijfsel van mijn eerste trektocht in Nepal. Ook in Nederland maak ik de nodige wandelkilometers op de onverharde en stille paden die hier gelukkig ook nog te vinden zijn. Daar hoort een start met cappuccino en appeltaart bij.

Corien Eggens - Bergwandelen.com

Wat geeft jou een grote glimlach tijdens je reis?

Dat ik de reizigers zie genieten van de bergen en al het moois dat we onderweg tegenkomen. Dat we samen kunnen genieten en ik zie dat alles goed geregeld is en iedereen een onbezorgde reis heeft.

Corien Eggens - Bergwandelen.com

Welke reis of reizen raad je aan van Bergwandelen?

Een specifieke reis aanraden vind ik lastig, omdat ik zelf de reizen van Bergwandelen  nog verder moet ontdekken, waar ik hopelijk in het komende jaar mee kan beginnen. Er is zoveel keus dat er vast een reis is die je aanspreekt. Ik zou zeggen bekijk de mooie foto’s van de reizen en kom alvast in de stemming.

Corien Eggens - Bergwandelen.com