Herfstavontuur

8-daagse avontuurlijke afsluiting van het wandelseizoen in de Alpen

Aan het einde van het wandelseizoen in de Alpen gaan we op zoek naar een bijzondere bestemming in de Alpen voor een reis in de mooiste herfstkleuren. Elk jaar weer een nieuwe bestemming, daar waar de kleuren het mooiste zijn en wij een prachtige trektocht kunnen maken We zullen vrijwel niemand tegenkomen en nemen alles wat we nodig hebben mee in de rugzak. Een avontuur op je bergschoenen in een onbekend gebied.

Voor wie

Gaat jou hart sneller kloppen van een nieuw en – onder leiding van een International Mountain Leader – grensverleggend avontuur vol verrassingen? In de bergen en dan ook nog eens in de herfst? Ja? Lees dan verder wat er nodig is voor deze trektocht. Je hebt een goede wandelconditie nodig en bergwandelervaring is, gezien de te overbruggen hoogteverschillen en de aard van het terrein, aan te raden.

Het verblijf

We slapen zoveel mogelijk in (onbemande) berg- en  bivakhutten. Soms zijn er mensen in de hut die voor ons koken. Als zij er niet zijn, zullen we zelf ons eten meenemen en het klaarmaken op een houtkachel. Aan het begin en einde van de reis slapen we  in een fijn berghotel of knusse herberg. Tijdens de trektocht slapen we samen op een ‘lager’.

De maaltijden

De reis is op basis van volpension. Als we zelf ons eten klaarmaken nemen we gevriesdroogde maaltijden mee. Licht en ontzettend voedzaam. Je zorgt zelf voor aanvullende snacks.

Programma

De bestemming is een verrassing. Soms zijn we al meer dan een jaar bezig met een aantal mooie nieuwe bestemmingen voor deze reis en vragen we collega gidsen en locals wat de pareltjes van hutten, bivaks en hoogtepunten van de regio zijn. Op basis daarvan en de weersverwachting maken we enkele dagen voor vertrek je reisbestemming bekend.

Houdt rekening met 6 tot 8 uur lopen en 1000 – 1200 meter stijgen en dalen per dag. We bouwen de dagen zoveel mogelijk op om je te laten acclimatiseren en maximaal te laten genieten van deze bijzondere week.

Heen & terugreis

We zoeken een regio die maximaal 1200 km vanaf Utrecht ligt. We stimuleren carpoolen!