Herfstavontuur

8-daagse avontuurlijke afsluiting van de herfst

Aan het einde van het herfstseizoen gaan we op zoek naar een bijzondere bestemming in de Alpen voor een afsluitende reis in de mooiste herfstkleuren. Elk jaar kiezen we voor een nieuwe bestemming. We zullen vrijwel niemand tegenkomen en nemen alles wat we nodig hebben mee in de rugzak. Een avontuur op je bergschoenen in een onbekend gebied.

Over de accommodatie

We willen zoveel mogelijk in berghutten slapen. Soms zijn er al mensen in de hut die voor ons koken. Als zij er niet (meer) zijn, zullen we zelf ons eten meenemen en het klaarmaken op een houtkachel. Aan het begin en einde van de reis slapen we in principe in een klein berghotel of herberg. Tijdens de trektocht slapen we samen op een ‘lager’.

Over de maaltijden

De reis is op basis van halfpension. Als we zelf ons eten klaarmaken nemen we gevriesdroogde maaltijden mee. Licht en ontzettend voedzaam. Je zorgt zelf voor aanvullende snacks voor onderweg.

Programma

De bestemming is een verrassing. Enkele weken van tevoren brengen we je op de hoogte waar we de beste mogelijkheden hebben ontdekt. Samen met de reisgenoten maken we een reisplan naar de bestemming en krijg je van ons de details van de reis toegestuurd.

Houdt rekening met 6 tot 8 uur lopen per dag en circa 1200 meter stijgen en dalen. We bouwen de dagen zoveel mogelijk op om je te laten acclimatiseren en maximaal te genieten van deze bijzondere week.

Je reist in principe op zaterdag heen en terug. Een enkele keer hebben we de reis met een dag verlengd en keerden op zondag terug naar Nederland. Als we zien dat we een nog mooiere route kunnen lopen als we een dag langer in de bergen zijn, nemen we contact met je op op.