Herfstavontuur

8-daagse avontuurlijke start van de herfst

Aan het einde van het herfstseizoen gaan we op zoek naar een bijzondere bestemming in de Alpen voor een reis in de mooiste herfstkleuren. Elk jaar kiezen we voor een nieuwe bestemming. We zullen vrijwel niemand tegenkomen en nemen alles wat we nodig hebben mee in de rugzak. Een avontuur op je bergschoenen in een onbekend gebied.

Voor wie

Deze reis is echt iets voor jou als het avontuur ervaart in verrassingen. Je geniet van lange dagen wandelen in de bergen met een rugzak.

Het verblijf

We slapen zoveel mogelijk in berghutten en (onbemande) bivaks. Soms zijn er mensen in de hut die voor ons koken. Als zij er niet zijn, zullen we zelf ons eten meenemen en het klaarmaken op een houtkachel. Aan het begin en einde van de reis slapen we  in een fijn berghotel of knusse herberg.

De maaltijden

De reis is op basis van halfpension. Als we zelf ons eten klaarmaken nemen we gevriesdroogde maaltijden mee. Licht en ontzettend voedzaam.

Programma

De bestemming is een verrassing. Soms zijn we al een jaar bezig met een aantal mooie nieuwe bestemmingen voor deze reis en vragen we collega gidsen en locals wat de pareltjes van hutten, bivaks en hoogtepunten van de regio zijn. Op basis daarvan en de weersverwachting maken we enkele dagen voor vertrek je reisbestemming bekend.

Houdt rekening met 6 tot 8 uur lopen en 1000 – 1200 meter stijgen en dalen per dag. We bouwen de dagen zoveel mogelijk op om je te laten acclimatiseren en maximaal te genieten van deze bijzondere week.

Heen & terugreis

We zoeken een regio die maximaal 1200 km vanaf Utrecht ligt. We stimuleren carpoolen!