Jonas de Jong | Aspirant International Mountain Leader

Jonas woont sinds 2015 in de Zwitserse Alpen en de bergen zijn daarmee zijn thuis. In de zomer ligt de focus op wandelen, trailrunnen en alpinisme. Zo deed hij mee aan verschillende trailrun ultramarathons en ontdekte hij telkens weer nieuwe valleien en bergtoppen. In de winter ligt de focus op toerskiën en sneeuwschoenwandelen, wat een heerlijke manier is om buiten de gebaande paden te gaan. Hij beklom meerdere 4000ers op sneeuwschoenen en finishte de Patrouille de Glaciers van Zermatt naar Verbier op ski’s. Hij werkt vanuit Lausanne als Zwitserse Aspirant International Mountain Leader en hij is actief bij de vrijwillige brandweer. Met 15 jaar werkervaring in het internationale bedrijfsleven heeft Jonas een grote allround ervaring die hij graag inzet om jouw reis tot een succes te maken.

Kort interview met Jonas

Wat betekend het wandelen in de bergen voor jou?

Tijd doorbrengen in de natuur is voor mij waar het omdraait. Wat is een dag heerlijk lang wanneer je de hele dag buiten bent, zonder telefoon of laptop. Het is nauwelijks vermoeiend als je kunt genieten van al het moois, en of het nu regent of sneeuwt, of dat je moet schuilen voor de felle zon, het is altijd weer een goede dag.

Jonas de Jong - International Mountain Leader Bergwandelen.com

Wat is jouw favoriete plek in de bergen en waarom?

Mijn favoriete plek in de Alpen zijn de zijvalleien in de provincie Wallis. Of het nu de Val de Bagnes, de Val d’Anniviers of het Binntal is, telkens vind je al snel het authentieke bergleven en een oneindige hoeveelheid mooie paadjes. Mijn hoogtepunt komt telkens wanneer ik een col heb beklommen en het volgende dal in kan kijken, waardoor mijn hoofd weer volloopt met nieuwe plannetjes!

Jonas de Jong - International Mountain Leader Bergwandelen.com

Wat geeft jou een grote glimlach tijdens de reis?

Het geeft mij veel plezier om anderen te zien genieten. Als ik mijn enthousiasme en passie kan overdragen en jou kan laten zien wat ik zo mooi vind aan dat kleine bloemetje of die immense sneeuwwand, aan die paddestoel of dat verdwaalde rotsblok, dan is mijn dag weer geslaagd.

Jonas de Jong - International Mountain Leader Bergwandelen.com

Welke reis of reizen raad je aan van Bergwandelen of Bergtrails?

Het mooie aan meegaan met een georganiseerde reis is dat het je kan helpen buiten je comfort zone te gaan. Je gaat op pad met een ervaren gids, die alles doet om jouw reis tot een succes te maken. Een reis die ik aanraad is de Haute Route van Chamonix naar Zermatt. Het is een unieke belevenis om dag na dag door de Alpen te trekken en te merken dat alles wat je nodig hebt in een rugzak past.

Jonas de Jong - International Mountain Leader Bergwandelen.com