Maaike Braat

In 1998 ondernam Maaike haar eerste expeditie; de Huascarán Sur (6768m) in de Peruaanse Andes. Sindsdien is het hooggebergte een van haar favoriete plekken. Al bijna twintig jaar werkt zij als gedreven trektocht- en expeditieleider in hoog Alpiene en liefst onontgonnen gebieden. Experimentele trektochten en expedities zijn haar liefde en specialiteit. Zij is echter evenzeer geboeid door de desolate uitgestrektheid van pampa en woestijn. Maaike is International Mountain Leader en tevens Alpien Instructeur en Toerski Instructeur bij de NKBV en gecertificeerd Wilderness First Aid met de aantekening High Mountain. In haar leven buiten de bergen is zij organisatie adviseur (van origine Natuurkundige) coach en begeleidt zij verander trajecten

Kort interview met Maaike

Wat betekent het wandelen in de bergen voor jou?

De bergen zijn voor mij een plek waar ik tot rust kom. De dagelijkse ruis valt weg en het leven wordt beperkt tot de essentie.

Wat is je favoriete plek in de bergen en waarom?

Ik vertoef het liefst buiten de gebaande paden, op plekken zonder luxe of externe ruis. Daar waar je teruggeworpen wordt op jezelf, je nog zelf de regels maakt en letterlijk je eigen plekje kiest.

Wat geeft jou een grote glimlach tijdens je reis?

Als mensen hun eigen grenzen verleggen en zo veel meer blijken te kunnen dan ze zelf voor mogelijk hielden!

Welke reis of reizen raad je aan van Bergwandelen en waarom?

Het aanbod van Bergwandelen.com is één grote snoepwinkel. Maar als ik moet kiezen: de, van luxe verstoken, experimentele reizen in vreemde culturen (buiten de Alpen).

Maak kennis met alle gidsen van Bergwandelen.com >>