Jantiene van Lingen | Marketing & Communicatie

Jantiene houdt van vrijheid, reizen, de bergen, buiten, bewegen en mensen. In 2015 is ze gestart met het organiseren van trailrunreizen in de Franse Ecrins “omdat ze haar plezier van het trailrunnen in de bergen wilde delen”. Daar kwam heel veel bergliefde bij toen ze in 2016 Allard ontmoette. De avontuurlijke bergman in hart & nieren die al jaren wandel- en sneeuwwandelreizen organiseert.

Jantiene van Lingen - Bergwandelen.com

‘Mijn werkdag het allerleukst als daar de combinatie in zit van: mensen, marketing, techniek, design en uitvoering. Dan kan ik de verschillende ervaringen uit mijn werkleven op een heel toffe manier kwijt. 

Het liefste houd ik me bezig met een uit-het-hart-geboren idee (vaak op de bergen ontstaan), die ik samen met anderen ontwikkel. Vervolgens één of twee keer zelf uitvoer, om het daarna over te dragen aan anderen en op afstand mee te genieten. Ik kan dit allemaal volop kwijt in onze mooie bedrijven: naast onze reisorganisaties hebben we ook een Casa in Italië gekocht en organiseren we bedrijfstrainingen en opleidingen in de bergen van Europa en Oeganda.’

Samen met andere teamleden is het haar doel dat jij de mooiste en best passende reis kunt beleven, zo eentje waar je nog heel lang met een grote glimlach aan terugdenkt! Noem het gerust ‘Strategie, Marketing, ICT en Communicatie’, verpakt in een bergsport jasje, maar eigenlijk is het nog veel meer leuks waar ze je met veel plezier meer over verteld 😁.

Interview met Jantiene

Wat betekent het wandelen in de bergen voor jou?

De woorden ‘thuiskomen’, ‘avontuur’ en ‘vertrouwen’ komen als eerste in mij op. Ik word er altijd blij van! Tijdens het bewegen door de bergen lijkt alles samen te komen. Alsof ik versmelt met de berg en de mensen met wie ik ben.

Ik maak graag veel foto’s om anderen op z’n minst een klein beetje te laten meegenieten van mijn moment in de bergen. ‘Delen’ hoort voor mij dus ook bij het zijn in de bergen. Sinds twee jaar is er bij mijn bergbeleving een extra dimensie bijgekomen met onze lieve wolfhond Tomo! Hij gaat bijna altijd mee op reis.

Jantiene van Lingen - Bergwandelen.com

Wat is favoriete plek in de bergen en waarom?

Moeilijke vraag en ook weer niet. Ik ben graag boven de boomgrens waar je met elke stap hoger beloond wordt met nieuwe uitzichten. In het Nationaal Parc des Ecrins in Zuid-Frankrijk ben ik al 15 jaar verknocht, zelfs zo dat ik er alles in Nederland voor heb achtergelaten en er ben gaan wonen. Een fantastische ervaring en de plek zal voor altijd speciaal blijven en ik kom er nog altijd erg graag. Val d’Aosta in Italië heb ik sinds een paar jaar ontdekt en daar ga ik de rest van mijn leven nieuwe ontdekkingen doen. Dat komt dus heel goed uit dat Allard en ik er een casa hebben gekocht.

Jantiene van Lingen - Bergwandelen.com

Wat geeft jou een grote glimlach tijdens je reis?

Als ik zie dat het klopt. En het klopt, als jij als wandelaar mee bent met de reis die het beste bij je past. Qua ambiance en de zwaarte van de reis, maar misschien nog meer de dynamiek met andere reisgenoten en ons als begeleiding. Een mooi gesprek met de huttenwaard, zodat jij een fijn ‘thuis’ ervaart na een dag buiten in de bergen. Dat ik zie dat we alle ingrediënten van een reis zo hebben kunnen vormgeven dat jij daarmee in het fijne gevoel van ‘groots-genieten’ komt. Dat ik mag meegenieten van jouw genieten. Mijn glimlach komt dus van jouw glimlach.

Jantiene van Lingen - Bergwandelen.com

Welke reis of reizen raad je aan van Bergwandelen.com en waarom?

De keuze is reuze! Alle reizen zijn mooi en uniek; ik zou altijd even contact met Allard, Martine of mij opnemen. We bespreken graag met je welke ervaring je hebt, waar je naar uitkijkt en welke reis het beste bij jou past. Wil je het wandelen in de bergen eens proberen, dan zou ik gaan voor onze Korte Huttentrektochten of de zogenoemde dagtocht reizen. In de praktijk zien we dat iedereen het liefste elke dag mee naar buiten gaat, maar in deze reizen is er ook altijd de mogelijkheid om een wandeldag over te slaan. Ben je fit en kijk je uit naar avontuur, dan zou ik meegaan met één van onze trektochten in de winter of ga eens mee in de herfst. Een fantastisch en bijzonder seizoen om in de bergen te zijn!