Martine Bakker | International Mountain Leader

Martine Bakker | International Mountain Leader

Martine is hartstochtelijk buitensporter, die wandelend, rennend of op de mountainbike te vinden is in Nederland, de bergen en bijzondere locaties wereldwijd. Ze begeleidt al sinds 2007 in de zomer en winter actieve outdoor reizen en voelt zich bevoorrecht om met een groep steeds weer een unieke reiservaring te delen. Martine is International Mountain Leader en gecertificeerd voor Wilderness First Aid plus de kopcursus High Mountain.

Kort interview met Martine

Wat betekend het wandelen in de bergen voor jou?

Bij elke wandeling in de natuur, ontvang je meer dan je zoekt” is een quote van John Mair. Zo ervaar ik dat ook; bergen versterken dat gevoel nog eens door de indrukkende grootsheid van het landschap. Het betekent voor mij ook tijd waarin ik samen met anderen nieuwe ervaringen op doe: “A journey is best measured in friends, rather than miles.” (Tim Cahill)

Martine Bakker - International Mountain Leader Bergwandelen.com

Wat is jouw favoriete plek in de bergen en waarom?

Een echt favoriete plek heb ik niet; wel een voorkeur voor type reizen en gebieden. Ik krijg veel energie van het begeleiden van deelnemers tijdens een uitdaging op hun niveau. Samen bereikten we al de top van een aantal ‘trekking peaks’ op diverse continenten. Voor deze hoge toppen (o.a. in Oeganda) heb je weinig tot geen ‘technische’ hulpmiddelen en ervaring nodig; wel doorzettingsvermogen, een portie avontuur en teamgeest! Voor een wildkampeertrektocht in Scandinavië, op IJsland en het Arctisch gebied mag je me ook altijd bellen. En natuurlijk staan de trailrun locaties van Bergtrails ook hoog in mijn favorieten lijstje!

Martine Bakker - International Mountain Leader Bergwandelen.com

Wanneer is een reis voor jou compleet?

Ik geniet van het wandelen omdat dit altijd de mogelijkheid biedt voor een goed gesprek, een kijkje in het dagelijks leven van de locals en een uniek fotomoment. Ik besteed graag aandacht aan elke deelnemer, de hele groep en de omgeving waarin we te gast zijn. Ik kan me elke dag weer verwonderen over de kleine en grote dingen in de natuur: “Wander, Wonder & Repeat“.

Martine Bakker - International Mountain Leader Bergwandelen.com

Welke reis of reizen raad je aan van Bergwandelen of Bergtrails?

Oei, een generiek advies kan ik niet geven. Ooit in Ierland liep ik langs een bordje naast een wandelpad: “Your feet will take you where your heart is”. Iets minder filosofisch, denk ik dat je het meeste plezier beleeft aan de keuze voor een reis en bestemming die bij je past. Doe iets waar je nu blij van wordt en geschikt is voor jouw niveau. Voor de één is dat de uitdagende Silvretta trektocht, voor de andere een prachtige sneeuwschoenwandeltocht in de Dolomieten. Naast wandelen, organiseren we ook toffe sneeuwschoen reizen en uiteraard hebben we een heel gaaf Trailrunprogramma ontwikkeld. Wat dacht je bijvoorbeeld van een week Trailrunnen van hut naar hut tussen de bergreuzen van het Engadin!

Ik ontmoet je graag op één van de vele mooie (trail)paadjes!