Korte huttentrektocht

5-daagse huttentrektocht in het voojaar

Een laagdrempelige tocht dicht bij Nederland voor wie eens een huttentrektocht wil proberen of gewoon een lang weekend lekker wil wandelen. Vier dagen boven de boomgrens in de bergen geeft je het gevoel dat je er weken uit bent geweest.

Waar

We ‘struinen’ vier dagen op de grens van Duitsland en Oostenrijk en verblijven onderweg in prettige hutten. Elke dag genieten van de weidse uitzichten van de noordelijke Alpen in dit verrassende bergmassief. Het bijzondere van deze reis is dat we nauwelijks in het dal komen maar boven op de plateaus op en boven de boomgrens wandelen. In een ‘stille hoek’ aan de westkant van het Oostenrijkse Bregenzerwald beginnen we de reis met een mooie aanloop door het bos. De weidse uitzichten en de machtige bergtorens rondom laten langdurige indrukken achter. Een gebied dat zich niet zozeer als ‘wald’ laat herkennen maar als gebergte dat rondom begrenst wordt door de Allgäu, Kleinwalsertal en het Grote Walserdal. Dichtbij Nederland is deze korte tocht een heerlijke ontspanning zo vlak voor de zomer.

Voor wie

Deze huttentrektocht maakt wandelen in de bergen toegankelijk voor iedereen. Bergwandelervaring is niet vereist. De tocht wordt passend gemaakt naar de wensen en mogelijkheden van de groep. Je beschikt over voldoende conditie om tenminste 4 uur in de bergen te wandelen. Doordat we in hutten eten en slapen blijft het gewicht van de rugzak beperkt tot 5 à 6 kg. Bekijk de paklijst, zodat je weet wat je nodig hebt.

Programma

We hebben elke dag keuze uit meerdere routes. De gids beslist ter plekke op basis van de weersvoorspelling, ervaring en conditie van de groep welke route die dag het beste voor jullie is.

Dag 1

Aan het begin van de avond verzamelen we in het hotel in Zuid Duitsland. Daar is tijd voor kennismaking en onder het genot van een drankje nemen we het programma voor de komende dagen door.

Dag 2

Vroeg in de middag komen we aan in Schoppernau, waar we onze auto’s parkeren. Vanuit daar lopen we over bospaden naar de eerste hut, het ‘grote genieten’ is begonnen! In het Neuhornbachhaus kunnen we reis van ons afspoelen in een ‘bergachtige wellness’ met sauna en jacuzzi.

We stijgen 800 meter en lopen 8 kilometer in 3,5 uur
Overnachting in het Neuhornbachhaus op 1700 meter

Dag 3

Vandaag gaan we op weg naar de gemoedelijke Schwarzwasserhütte. We lopen de hele dag boven de boomgrens en als de omstandigheden goed zijn gaan we naar de top van de Hählekopf voor een ‘rondje uitzicht’ over de oostelijke Alpen. Vanuit hier overzie je het Kleinwalsertal, Oberstdorf en verder de uitlopers van de noordelijke Alpen richting de Allgäu.

We stijgen en dalen 700 meter, lopen 10 kilometer in 5 uur
Overnachting in de Schwarzwasserhütte op 1650 meter

Dag 4

Via een andere route lopen terug naar het Neuhornbachhaus. Wederom boven de boomgrens en onderweg pakken we uiteraard weer een uitzichttop mee, bijvoorbeeld de Steinmandl. In het Neuhornbachhaus genieten we voor de laatste keer van de ‘bergachtige wellness’ met sauna en jacuzzi.

We stijgen en dalen 700 meter, lopen 10 kilometer in 5 uur
Overnachting in het Neuhornbachhaus op 1700 meter

Dag 5

Na alweer de laatste nacht dalen we via een andere route als de eerste dag door het bos af naar Schoppernau en rijden weer terug naar Nederland.

We dalen 800 meter en lopen 8 kilometer in 2,5 uur